Zdravlje

Ljubav

Zona dijeta - najnoviji hit u svetu!

Zona dijeta nije klasična dijeta već se ovde radi o programu sa kojim treba da se promeni čitav način života a posebno način ishane. Jedna je od najšire prihvaćenih dijetetskih režima u svetu, a ustanovio je američki naučnik Beri Sirs i prevedena je na 22 jezika.

Zona dijeta - najnoviji hit u svetu!



Zdrav način ishrane koji doprinosi boljem funkcionisanju organizma glavni je razlog zbog koga zona dijetu vremenom usvaja sve više žena. Biti na ovoj dijeti znači zadržavati konstantan nivo insulina u krvi.

Ona predviđa pet obroka - tri glavna obroka i dve užine između njih. Period njene primene je sedam dana. Za svaki obrok, za svaki dan propisan je poseban meni. Proteini se organizmu obezbeđuju: piletinom, ćuretinom, ribom, mlekom. Masti se unose: maslinovim ili lanenim uljem. Zabranjen je unos zasićenih masti.

Ovim režimom ishrane izbeći ćete unos štetnih ugljenih hidrata jer ne dozvoljava unos hleba, krompira i pirinča. Umesto toga konzumiraju se integralne namirnice. Najbolje je ugljene hidrate obezbediti organizmu unošenjem voća i povrća. Ovoga se pridržavaju i holivudske zvezde Sindi Kraford i Dženifer Aniston.

Autor: J.B.
Izvor: Cosmopolitan.rs
Foto: hinnamsaisuy/Freedigitalphotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>