Ostalo

Sme�no

Rasčišćavao poplavljeno mesto i pronašao novčanik sa 1.800 evra!

Dragan Vujanović, šef palanačke Kancelarije za mlade je dok je čistio poplavljeno saselje u Smederevskoj Palanci pronašao novčanik sa 1.800 evra unutra. Šta biste vi uradili da se na njegovom mestu?

Rasčišćavao poplavljeno mesto i pronašao novčanik sa 1.800 evra!



Meštani su ostavljali sve, bežeći pred poplavom koja je kosila sve što se našlo pred njom. A sada, kada Palančani treba da se vrate u svoje kuće počelo je raščišćavanje šuta i loma koji je ostao iza. Dragan Vujanović je u u takvom lomu pronašao novčanik sa povećom sumom novca.

"Video sam u gomili onog što je trebalo da bude utovareno na kamion kao đubre nešto što je izgledalo kao novčanik. Onako, jeftin, ništa posebno, od skaja. Pomislio sam kako su možda unutra dokumenta i da će onaj čija su sad imati mnogo muke da ih ponovo pribavi. A to i košta, bar 3-4.000 dinara. Kada sam ga otvorio, prvo sam ugledao novčanicu od 100, pa od 200, pa još 3 od 500 evra… To su već velike pare, pomislio sam kako je onom ko je, u svemu što ga je snašlo, bez njih ostao. Pozvao sam komšije, pozvali smo i policiju", kaže Dragan, momak koji je pronašao novac.

Žena čiji je novčanik pronađen je bila šokirana poštenjem mladića. "Bila je šokirana. To su ljudi koji su unesrećeni i teško je bilo očekivati neki izliv osećanja koji bi možda bio normalan u normalnim okolnostima. Zahvalila se, naravno, na kraju", dodaje Dragan.

Autor: A.K.
Izvor/Foto: Blic.rs

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>