Ostalo

Smeno

Dirljivo pismo lekara iz Tuzle upućeno Novaku Đokoviću obišlo je region

Lekar iz Tuzle Adnan Burina uputio je našem teniseru Novaku Đokoviću otvoreno pismo povodom doniranja novčane nagrade od preko 500.000 dolara osvojene na turniru u Rimu žrtvama poplava u Srbiji, BiH i Hrvatskoj.

Dirljivo pismo lekara iz Tuzle upućeno Novaku Đokoviću obišlo je regionEmotivno pismo lekara u kojem se iskreno obraća drugom teniseru sveta Novaku Đokoviću koji je ovih dana okarakterisan kao pravi heroj i uzor u regionu i svetu, prenosimo u celosti:

Novak Đoković heroj i uzor: Ujedinio narode Balkana, nekadašnje neprijatelje!
"Dragi Novak, kroz istoriju dešavale su se kataklizme i katastrofe. Nestajali su kontinenti, nestajali su narodi... Nažalost, na ovim prostorima nam se nedavno desila nova. Nezapamćene poplave u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj odnele su mnoge živote, odnele teško stečene kuće i domove, a donele bol i tugu.

Kao što uvek biva, prvo su komšije počele međusobno da se pomažu. Svet je u početku na kašičicu dobijao informacije, a onda si ti taj svet uzburkao. Iz elektronskih i pisanih medija slao si iskrenu podršku svima kojima je bila potrebna. I ne samo to, kroz odricanje novčane nagrade za osvojeni Rim u korist poplavljenih, samo si dodatno pokazao ko si ti zaista. Posle tebe, počeli su neki sportisti da se slično ponašaju, ali način kako si ti sam to uradio je da se ne zaboravi.

Možda su mi smetala tvoja tri podignuta prsta nakon tvojih pobeda, jer su me podsećala na podignuta tri prsta nekih drugih, bradatih, prljavih koji su slavili silovanja i ubijanja tu oko mene. Međutim, tri prsta su tvoje nasleđe i tvoj simbol, a zbog svog stava, ničim nateranog, i bez zadnje namere iskazanog na najhumaniji način dostojan čoveka, potrudiću se da te bilo gde gledam uživo i tamo, zajedno s tobom, nakon tvoje pobede, i sam podignem tri prsta tebi u čast. Bravo, Novak Đoković!

S poštovanjem, Adnan Burina".

Autor: B.B.
Izvor: Novosti.rs
Foto: Guliver/Getty Images

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>