Region

Svet

Novak Đoković osvojio turnir u Rimu: Pobedu posvećujem Srbiji i Bosni!

Naš najbolji teniser Novak Đoković osvojio je turnir u Rimu nakon što je u finalu savladao prvog tenisera sveta Rafaela Nadala, rezultatom 2:1 i na taj način ostvario četvrti uzastopni trijumf nad španskim teniserom.

 Novak Đoković osvojio turnir u Rimu: Pobedu posvećujem Srbiji i Bosni!



Novak Đoković potpisao kameru: Podrška za Srbiju, volim vas! (Foto)
Nakon dva sata igre, Novak Đoković pobedio je svog najvećeg rivala Rafaela Nadala i osvojio turnir u Rimu, a posle trijumfa pobedu je posvetio Srbiji i Bosni koje se poslednjih dana bore sa teškim nepogodama.

Prvi set Novak je izgubio rezultatom 6:3, ali je u druga dva seta uspeo da povrati mentalnu snagu, ubrza igru i rezultat preokrene u svoju korist. Nole je i drugi set dobio relativno brzo rezultatom, rezultatom 6:4, dok je treći set posle male drame završen rezultatom 6:3.

Nakon završenog meča Nole je potpisao kameru i uz to na ćirilici napisao: "Ovo je pobeda za Srbiju i Bosnu!"

Ovo je bio 41. međusobni susret dva najbolja igrača na svetu i 19. pobeda Novaka Đokovića. Nakon završenog meča, Nole se zahvalio Nadalu na dobroj igri i izjavio kako mu je Rimui jedan od omiljenijih turnira. Takođe, izjavio je kako pobedu posvećuje narodu u Srbiji i Bosni, koji se poslednjih dana bore sa katastrofalnim nepogodama u kojima je mnogo ljudi stradalo i ostalo bez krova nad glavom.

I na svojoj opremi tokom finalnog meča u Rimu, Novak je takođe imao obeležja kojima je pružao podršku svojoj zemlji.

Autor: J.B.
Foto: Twitte/Jelena Ristic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>