Ostalo

Sme�no

Google naočare konačno u prodaji, ali ovog puta ne u sklopu jednodnevne rasprodaje (Foto)

Mesec dana nakon što je Google dozvolio svima u Americi da kupe Google naočare u sklopu jednodnevne rasprodaje, sada je to svima omogućio, ali ne kao vremenski ograničenu ponudu budući da iz Googla naglašavaju kako žele da učine svoj proizvod dostupnim svima.

Google naočare konačno u prodaji, ali ovog puta ne u sklopu jednodnevne rasprodaje (Foto)



Prethodna rasprodaja trajala je samo jedan dan, obzirom da je iz Googla saopšteno kako zalihe "njihovog neodoljivog proizvoda" polako nestaju. I danas Google pravi otvorenu rasprodaju beta verzije ovih naočara, provlačeći i dalje kako su zalihe vrlo male, ali će se full oprema konačno naći u prodaji kasnije ove godine, ipak i dalje samo za korisnike iz Amerike.



Ove naočare prvi put su se našle u prodaji 2012. godine kada je Google ponudio oko 2.000 primeraka sa one koji su "želeli viziju budućnosti". Sledeći put kada je organizovana prodaja ponudio je korisnicima 8.000 primeraka... Od tada se nekoliko puta dogodilo da Google ponudio nekolicinu primeraka u odnosu na potražnju, kroz razne liste čekanja ili veze u prodaji, a proteklog meseca prvi put napravljena je otvorena rasprodaja na kojoj su svakome bile dostupne.



Ovaj Google-ov headset od 1.500 dolara, koji radi sa Android operativnim sistemom povezuje se direktno na vaš smartfon i prikazuje obaveštenja i pokrenute aplikacije. Google pre svega pokušava da razvije platforme koje će pomoću ovih naočara biti realističnije i prihvatljivije pred očima, nego na samom ekranu smartfona...

"Poslednjih šest meseci bili smo oduševljeni našim istraživanjem i individualnom perspektivom koju smo od vas dobili", kažu iz Googla i nastavljaju: "Pre par meseci otvorili smo sajt za prodaju samo na jedan dan i odziv koji smo dobili bio je neverovatan... Zamalo da ostanemo bez svojih zaliha i morali smo da zaustavimo prodaju... Ideja nam je da naočare napravimo za ljubitelje sporta, optičare, online trgovce, kuvare i putnike i mnoge druge koji će u trenutku dobiti potrebne informacije. Ovo su uzbudljiva vremena i drago nam je što ste vi, naši korisnici, uz nas".

Autor: M.P.
Foto: Google+/Google Glass

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>