Zdravlje

Ljubav

Namirnice koje će vam omogućiti miran san

Nesanica je jedan od većih problema današnice, brz život koji vodimo utiče na dužinu i kvalitet sna koji imamo. Ako imate problem sa nesanicom probajte neku od ovih namirnica.

Namirnice koje će vam omogućiti miran san



Ako imate problem sa nesanicom obavezno probajte neku od navedenih namirnica, one bi trebale da omoguće miran san, a nesanica da nestane.

Banane

Ovo voće sadrži puno magnezijuma koji opušta mišiće i samim tim pomaže vam da lakše zaspite. Takođe, banana podstiču lučenje melatonina i serotonina koji će vam takođe pomoći lakše da zaspite.

Trešnje

Trešanja će ubrzo biti u izobilju,a one su jedne od retkih voćki koje sadrže melatonin, hormone koji reguliše bioritam vašeg organizma.

Mleko

Čaša toplog mleka pred spavanje ne važi samo za decu. Mleko sadrži kiselinu triptofan koja učestvuje u izgradnji serotonina, hormona sreće, koji će vam pomoći lakše da zaspite.

Ćuretina

Baš kao i mleko, ćureće meso sadrži triptofan. Ovu esencijalnu kiselinu dobijate isključivo putem ishrane, te ako osećate da vam je potrebna veća količina pojedite parče ćuretine.

Žitarice od celog zrna

Žitarice kao što su heljda, proso, kukuruz, kinoa, zob smiruju nervni system I podstiču spavanje, tako da ove namirnice slobodno konzumirajte pred spavanje.

Autor: A.K.
Foto: Supertrooper/Freedigitalphotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>