Ostalo

Sme�no

Modularni telefon Ara stiže u januaru 2015.

Projekat Ara modularnog telefona iz kompanije Google, koji omogućava sklapanje različitih konfiguracija i delova telefona u jedan aparat, trebalo bi da se pojavi na svetskom tržištu već početkom naredne godine.

Modularni telefon Ara stiže u januaru 2015.



Novi projekat Motorole: Upoznajte Phoneblok i Aru, oduševićete se! (Foto+Video)
Dugoočekivani izum koji će korisnicima omogućiti da sami kreiraju svoj telefon, odnosno da sami izaberu kućište, ekran, tastaturu, bateriju, procesor i drugo, biće potpuna inovacija u svetu, a vođa projekta Paul Eremenko najavio je da će se Ara najverovatnije pojaviti na tržištu u januaru 2015. godine.

Google ipak zadržava Motorolinu Grupu za napredne tehnologije, kao i Ara projekat
Osnovni paket primamljivog modularnog telefona sadržaće matičnu ploču, modul sa ekranom, čipom za procesor i wi-fi, a cena će iznositi 50 dolara. Predviđeno je da korisnici zatim sami izabiru željene delove i konstruišu uređaj po svom ukusu. GPS,  Bluetooth, dodatni zvučnici, kamera, baterija i ostalo naći će se u pojedinačnoj prodaji kao dodaci.

Modularni telefon Ara bi, prema rečima stručnjaka, sa svojom osnovnom matičnom pločom mogao ispravno raditi pet do šest godina, a ako uzmemo u obzir da će korisnici moći kompletno da izmene dizajn i softver svog aparata, vrlo lako bi ovaj projekat mogao dospeti među najtraženije modele.

Autor: B.B.
Foto: theverge.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>