Region

Svet

Šaban Šaulić: Ubacivali su mi kesicu droge u džep umesto bakšiša!

Legenda narodne muzike Šaban Šaulić je kroz svoju dugu muzičku karijeru preživeo svašta, pa je u intervjuu izjavio da su mu čak ubacivali drogu u džepove, ali takođe je i otkrio za koje pesme je dobijao najveći bakšiš.

Šaban Šaulić: Ubacivali su mi kesicu droge u džep umesto bakšiša!



Šaban Šaulić ne mora na operaciju: Ljudi, izlečen sam, odlično se osećam! (Foto)
Pevač narodne muzike Šaban Šaulić kaže da od detinjstva pevuši za svoju dušu, otkriva da je njegov stric prepoznao muzički talenat, ali i da kad peva pesmu "Ilda i Ahmet" ne može da je završi, a da mu ne zadrhti glas.

"Otac se bavio nekom lutrijom, a majka prodavala igračke, pa su često bili po vašarima. Sestra me je čuvala, a pevušio sam onako, za svoju dušu, što je stric prepoznao kao talenat. Bio je poznati baja u gradu i svaki put kada bi me pozvao da nešto otpevam njemu i društvu dok banče u kafani nisam smeo da odbijem. Tako me je kada sam imao 17 godina čuo Buca Jovanović, koji mi je već naredne godine pomogao da snimim prvu ploču", ispričao je Šaban za "Alo!".

Bakšiš se dobija, nekada manje, a nekad više, a Šaban je otkrio za koje je pesme uvek dobijao veliki bakšiš. "Za one tugaljive, koje diraju u dušu onog koji sluša. Najveće bakšiše dobijao sam po svadbama u Italiji i Francuskoj dok pevam svoje autobiografske pesme „Lepi dani mog detinjstva“, „S namerom dođoh u veliki grad“, „Dva galeba bela“, ali su, ipak, moj najveći bol prepoznali u pesmi „Ilda i Ahmet“, u kojoj se pominju moja pokojna majka i brat. Svaki put, dok je pevam, srce mi se stegne, a bol probada dok ne krenu suze. Retko kada sam uspevao da je otpevam do kraja, a da mi glas ne zadrhti. Gosti su videli moju muku, moju tugu i dobro me nagrađivali za tu pesmu. Vremenom sam očeličio, pa je danas mogu otpevati bez suza", odgovorio je na pitanje koje pesme je dobio najviše bakšiša.

On je upoznao i tamnu stranu zabave. "Znali su u tim folkotekama da mi kesicu droge ubace u džep kao bakšiš, ali to primetim, pa im diskrtno kažem „bolje uzmite to što ste mi stavili u džep, vi ćete ga barem prodati, a ja ću ga baciti u WC šolju“, iako su mi objašnjavali da je to čist prah. Veliki sam protivnik toga, jer deci od te rabote koristi nema, još ovi što se bodu iglama, to su tek budalaštine. Pijan čovek će se otrezniti, a narkomana možete naći metar ispod zemlje. Uverio sam se milion puta kako moje kolege zbog droge i alkohola gube glas i uništavaju karijere, budaleteine jedne. Hvala Bogu, svoju decu sam uvek držao dalje od takvih stvari, jedino se Mihailo sada mangupira, pa puši one debele cigare - tompuse. To je valjda sada neki fazon da budu viđeniji u društu, ma ne razumem ih", rekao je Šaulić, priznajući da se susretao i sa drogom u dugoj karijeri.

Autor: A.K.
Izvor: Alo.rs
Foto: Printcreen YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>