Zdravlje

Ljubav

Najbolje namirnice za detoksikaciju vašeg organizma

Detoksikacija je jako bitna za vaš organizam, a proleće je period kada je bitno da obratite pažnju na navike koje se tiču hrane i detoksikacije. Prave namirnice pomažu u tome.

Najbolje namirnice za detoksikaciju vašeg organizma



Proleće je pravo vreme za detoksikaciju organizma, jer se tada telo budi, a upotreba voća i povrća je najlakši način za to. Predstavljamo vam najbolje namirnice za detksikaciju.

Avokado

Volite li avokado toliko da ga možete jesti s bilo čime? Ako je tako, ne morate osećati grižu savesti zbog toga, posebno zato što je avokado izvrstan izbor hrane. On je izuzetno bogat antioksidansima, uključujući glutation. Ova kombinacija detoksira telo direktno izbacujući štetne materije.

Brusnica

Iako su odlične za sprečavanje infekcija urinarnog sistema, izvrsne su i za izbaciavanje toksina iz vašeg tela. Takođe imaju i antibakterijsko delovanje.

Kupus

Ovo povrće sadrži sumpor, a on je vrlo bitan u procesu razgradnje hemikalija u telu. Sumpor može pomoći pri rešavanju širokog spektra toksina, bilo da je reč o pesticidima ili farmaceutskim lekovima.

Limun

Odličan je dodatak pićima ili receptima, ali je i bogat vitaminima i antioksidansima. Ova kombinacija štiti vašu jetru i rešava se toksina iz organizma. Redovno konzumiranje limuna svakako doprinosi poboljšanju vašeg zdravlja.

Brokoli

Ukoliko niste baš oduševljeni ukusom brokolija, dajte mu još jednu šansu. Pun je antioksidanasa koji mogu pročistiti vaše telo. Takođe je bogat enzimima koji potpomažu bolje funkcionisanje našeg probavnog sistema. Sirovi brokoli je najbolj jer sadrži naveću količinu hranljivih materija.

Beli luk

Još jedna odlična namirnica za čišćenje organizma koja je bogata sumporom. Takođe deluje i kao antibiotik, pa ova kombinacija ima blagotvorno delovanje na organizam ako se redovno konzumira.

Cvekla

Može biti deo recepta ili je možete jesti sirovu. Bogata je betainom i pektinom koji štite jetru i probavni sistem.

Grejpfrut

Ovo voće pomaže u čišćenju probavnog sistema i može da deluje preventivno na stvaranje bubrežnih kamenaca. Sadrži vrlo malo šećera i kalorija, tako da je odličan izbor ukoliko pazite na kalorije.

Suncokretove semenke

Kada su u pitanju gricklalice, ove su semenke najbolji izbor, jer imaju detoksikacijski učinak na jetru. Takođe pročišćavaju i toksine koji plutaju našim organizmom. Osim toga, sprečavaju i taloženje kolesterola.

Sočivo

Pomaže vašem probavnom sistemu u čišćenju tela od toksina. Sočivo takođe snižava holesterol i stabilizuje nivo šećera u krvi.

Autor: A.K.
Izvor: Zdrava&Sretna
Foto: Aduldej/Freedigitalphotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>