Svet

Region

Uginuo konj čarobnjaka Gandalfa iz filma Gospodar prstenova (Video)

Jedan od omiljenijih likova filma Gospodar prstenova, konj Blanko kojga je jahao čarobnjak Gandalf, uginuo je nakon duge i teške bolesti creva. Njemu u čast objavljen je video na Jutjubu koji ima skoro 30. 000 pregleda.

Uginuo konj čarobnjaka Gandalfa iz filma Gospodar prstenova (Video)Vlasnica konja koji je postao popularan zahvaljujući trilogiji Gospodara prstenova, Sintija Rojal, odlučila je da uspava 36-godišnjeg konja, a zatim je emitovala video na Jutjubu u čast svom mezimcu.

"Iako me srce boli, kao moj poslednji poklon njemu, ostala sam snažna, balansirana i fokusirana, ponavljajući - opusti se, Blanko. Pusti. Idi prema svetlu. Opusti se i kreni, govorala sam mu dok je odlazio na drugi svet", rekla je Sintija.

Blanko se prvi put pojavio kao Shadowfax u delu "Dve kule" kada je Gandalf rekao jednu od popularnijih rečenica: "Trči Senko i pokaži nam značenje žurbe". Gospodar prstenova predstavlja jedno od najpopularnijih ostvarenja  20. veka , roman je bio inspiracija za istoimenu filmsku trilogiju, koja je dobila ukupno 17 Oskara.Autor: J.B.
Foto: Screenshot YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>