Region

Svet

Region

Premijera filma Atomski zdesna večeras u Sava centru (Video)

Novi film reditelja i scenariste Srđana Dragojevića "Atomski zdesna" imaće svečanu premijeru u Beogradu večeras u Sava centru, a odmah zatim biće i na redovnom bioskopskom repertoaru.

Premijera filma Atomski zdesna večeras u Sava centru (Video)



Gorka balkanska komedija o posledicama tranzicije dešava se u luksuznom hotelu na Jadranu, gde su porodice iz svih krajeva bivše Jugoslavije došle na "besplatnih" nedelju dana, uz uslov da prisustvuju seansi prodaje tajm-šera, na 99 godina.

Priča prati beskrupulozne prodavce i galeriju likova koji, naivno ili pohlepno, misle da će se okoristiti. Dragojević i producentkinja Biljana Prvanović okupili su veliki broj glumaca i saradnika iz celog regiona.

Najuspešnijeg prodavca, ali i čoveka sa dušom igra Srđan Todorović. U ansamblu su: Tanja Ribič, Brane Šturbej, Nataša Janjić, Branko Đurić, Goran Navojec, Bojan Navojec, Hristina Popović, Miloš Samolov, Zoran Cvijanović, Mira Banjac, Mima Karadžić, Ana Kostovska, Isidora Simijonović, Mladen Nelević, Dubravka Drakić, Mirko Vlahović, Mirjana Đurđević i prvi put na filmu dečak Daris Aljić.

"Atomski zdesna" je crnogorsko-srpski film snimljen u produkciji Delirum films-a, a koproducenti su SBB, Ministarstvo kulture Crne Gore, Televizija Crne Gore, Artikulacija (Podgorica), Radio-televizija Srbije, Filmski centar Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu Vojvodine.

Film je početkom meseca već sa uspehom prikazan u Crnoj Gori. Posle Beograda i Novog Sada slede, tokom aprila, premijere u Zagrebu i drugim gradovima u Hrvatskoj, zatim u Ljubljani, Sarajevu, Banja Luci i Skoplju.



Autor: B.B.
Izvor: Tanjug.rs
Foto: Screenshot YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>