Zdravlje

Ljubav & Sex

Ove namirnice bi trebalo da jedete svaki dan

Hrana koja se nudi po prodavnicama toliko je raznovrsna da je ponekad teško odabrati. Predlažemo da uvedete pet novih namirnica za svaki dan, imajući na umu da jedete raznovrsno voće, povrće, žitarice celog zrna i potrebne proteine.

Ove namirnice bi trebalo da jedete svaki danAko želite da se kilogrami tope, jedite ovo voće
Krompir, piletina, jaja, mleko, hleb, meso i luk. Nedavna istraživanja pokazuju da se mnogi najčešće hrane kombinujući ove namirnice. No, ponuda hrane je daleko raznovrsnija i šteta je da ne isprobate nove ukuse i u organizam unesete važne hranjive materije. Prvi dan započnite ovim namirnicama, no nemojte ih zaboraviti ni kasnije:

Crvena paprika

Začinite obroke ljutom paprikom. Kapsaicin u njima ubrzaće metabolizam (pomažući u izgaranji masnog tkiva).

Kako je koristiti? Dodajte crvenu papriku u marinade za meso, u omlete ili jednostavno u salate.

Kelj

Ako ste u potrazi za povrćem koje će obogatiti ​​uobičajenu salatu, pokušajte s lisnatim zelenim povrćem kao što je kelj. Jedna čaša sirovog kelja zadovoljiće dnevne potrebe za vitaminima A i C.

Kako ga koristiti? Kelj je ukusan i sirov kao hrskava salata. U salatu dodajte maslinovo ulje i limun, koji će omekšati lisnato povrće, dodajte sušeno voće za dodatni ukus. Ili ga naprosto skuvajte, i na taj način ćete obogatiti organizam dodatnom dozom zdravlja.

Orasi

Orasi su bogati vlaknima, magnezijumom i antioksidansima, poput vitamina E. Pokazalo se i da dve šake oraha na dan mogu poboljšati protok krvi i pomoći u smanjenju krvnog pritiska.

Kako ih koristiti? Orahe je lako uklopiti u ishranu. Oni su savršen dodatak za zobene kaše i salate. Možete ih ubaciti i u jela s mesom i grickati ih umesto slatkiša.

Bademov i maslac od kikirikija

Bademov i maslac od kikirikija puni su zdravih masnoća i proteina. Kupujte nesoljeni, bez dodatog šećera i konzervansa.

Autor: J.B.
Izvor: Magazin.net
Foto: stockimages/freedigitalphotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle


>