Style

Ljubav

Počeo 32. Nivea BH Fahion Week Sarajevo (Foto)

Sinoć je u prepunoj sali Doma Oružanih snaga BiH, modnom revijom Emine Husedžinović Ibrahimović započelo najiščekivanije izdanje jedinog domaćeg internacionalnog događaja, 32. "Nivea BH Fashion Week Sarajevo" u organizaciji Udruženja manekena i modnih kreatora BiH i modne agencije Abc Models.

Počeo 32. Nivea BH Fahion Week Sarajevo (Foto)



Ines Jovanović, zaštitno lice 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo: Nisam razmažena i uobražena (Foto)
Predivna jednostavna minimalistička bela pista i prvi redovi prepuni poznatih osoba dali su naslutiti da nas čeka prekrasno modno veče za pamćenje.  Gromoglasnim aplauzima publike nagrađivan je svaki izlazak manekeneki na pistu. Kolekcija kreatorke koja je sinošnjom revijom učvrstila poziciju najbolje kreatorice u BiH nazvana je Metropolisa sastojala se od 40 ekskluzivnih unikatnih toaleta. Reviju je pratio i frizersko kozmetički perfomans studija MAESTRO i Seada Selmanovića, ali i specijalna muzika koja je upotpunila patmosferu svjetskih metropola u glavnom gradu BiH.



Svečano otvaranje - 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo (Foto)
Revijalni dio prve večeri 32. NIVEA BH FASHION WEEKA bio je podjeljen u tri zasebne modne celine za nadolazeće proleće/ljeto 2014. godine. Prvo smo vidjeli spektakularnu modnu reviju Emine Husedžinović Ibrahimović, posle koje je usledila fascinantna kolekcije Amine Hasanbegović, VIP gošće NIVEA FASHION WEEKA iz Srbije.

Kolekcvija Amine Hasanbegović izazvala je veliko oduševljenje zvanica  te još jednom dokazala zašto je ime Amine Hasanbegović ekvivaletnt već godinam za modnu scenu Srbije. Amininu kolekciju nazvanu "Foloyy my birds and Buterfly" pratio je i perfomans sa kavezima i cvećem, a fascinantne kreacije sačinjene od prefinjenih materijala izazvale su oduševljenje zvanica.Murat Keser VIP modni dizajner iz Turske ostavljen je sa razlogom za kraj prve večeri 32. NIVEA BH FASHION WEEKA. Ekstravagancija, kontroverznost i maštovitost odlike su po kojima je ovaj dizajner ostavio prisutne bez daha. Manekeni imanekenke prodefilovali su pismo u kreacijama sačinjenim od igala, šprica, nitni i metala.



Kolekcijom od 15-tak modela Murat Keser koji je dokazao sinoć zašto važi za najuticajniju ličnost kada je u pitanju širenje i etabliranje modne scene Turske na svetskom tržištu. Zanimljvio je da je sa turskim modnim dizajnerom stigao i turski modni skaut koji je već ponudio poslovne ugovore manekenkama Modne agencije ABC Models, ali isto tako i da je modna eagentica iz Milana takođe u backstage-u birala nova lica za psolovne anagžmane BiH lepotica na svetskom tržištu.

Druge večeri NIVEA BH FASHION WEEKA očekuju nas modne revije etablirani BiH modnih dizajnera Blanke Zgonjanin, Marije Perić, Nives Ćorić, Senade Brković i Aide Vrabac T. koja će predstaviti svoju kolekciju DeeDee Sparow za proleće/leto 2014. Potom sledi takmičenje mladih neafirmisanih modnih dizajnera "PERWOLL NEW GENERATION". Pobednik i nosilac prve titule "Perwoll New Generation" takmičenja za mlade dizajnere, dobija novčanu nagradu od 1000 eura i besplatno učešće na "33. Nivea BH Fashion Week Sarajevo" jesen/zima 2014.



Autor: M.P.
Foto: Svet Plus

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>