Sme�no

Ostalo

Fejsbuk preuzeo Okulus za 2 milijarde dolara, uvodi VR i u oblasti komunikacija

Društvena mreža Fejsbuk otkupila je kompaniju Okulus po ceni od dve milijarde dolara, samo nekoliko dana nakon što je Okulus učestovao na gejmerskoj konferenciji koja se održava svake godine i izgleda da se ova američka firma sve više širi.

Fejsbuk preuzeo Okulus za 2 milijarde dolara, uvodi VR i u oblasti komunikacija



Google i Facebook dominiraju svetskim tržištem u sferi reklamiranja (Foto)
Kao da nije dovoljno što Fejsbuk i Gugl već poseduju ozbiljan procenat kada je internet oglašavanje, odnosno reklamiranje u pitanju, izgleda da Zukenberg planira da potpuno dominira internetom. Mark Zukenberg izjavio je da će ovakav potez biti vrlo isplativ i da je odavno planiran. Akcionari Okulusa dobiće 400 miliona dolara u gotovini, ali i 23,1 milion Fejsbukovih akcija koje se vrednuju sumom od 1,6 milijardi dolara.

Direktor i suosnivač Fejsbuka Mark Zukenber kaže da je ideja izgradnja velike računarske platforme koja će moći da se upotrebljava na mobilnim uređajima, ali je naglasio da Fejsbuk ostaje društvena mreža i da nema u planu da postane hardverska kompanija.

Virtuelna stvarnost: Sonijev projekat Morpheus ukrao svu pažnju na godišnjoj gejmerskoj konferenciji (Foto+Video)
I nakon što je bilo reči o tome da je svu pažnju na GDC-u preuzeo Samsungov projekat "Morpheus", headset za virtuelnu stvarnost, izgleda da se Okulus nije previše potresao što je njegovo predstavljanje ostalo u senci, jer je zasigurno već tada bilo planirano spajanje sa Fejsbukom. Tako Zukenberg kaže da je njegova kompanija otvorena za sve ljude koji koriste uređaje za VR, a Fejsbuk planira da virtuelnu stvarnost uvede i u oblasti komunikacije, kao i u edukaciju i zabavu.

Autor: M.P.
Foto Ilustracija: Facebook/OculusRift,Facebook

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>