Style

Ljubav

Svečano otvaranje - 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo (Foto)

Modna publika zasigurno sa nestrpljenjem očekuje novu kolekciju visoke mode renomirane BH modne dizajnerkee Emine Husedžinović, koja svečano otvara 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo.

Svečano otvaranje - 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo (Foto)



Reč organizatora 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo (Foto)
U periodu od 29.03. do 31.03.2014 godine, održaćse 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo, koji iz sezone u sezonu, uprkos teškoj situaciji u našoj zemlji, stupa na scenu sa sve boljim programom, što će ovoga puta pokazati sa predstavljanjem najvećeg broja autorskih kolekcija dosad.



Ines Jovanović zaštitno lice 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo
Predivni ambijent Doma oružanih snaga Bosne i Hercegovine, jedno od kultnih mesta u Sarajevu, krajem marta 2014 godine, ugostitće najznačajnij bosanskohercegovačka dizajnerska imena, koji će zajedno sa najperspektivnijim mladim snagama prikazati svoje modne vizije za sezonu proleće/leto 2014.



32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo svečano će otvoriti ikona bh. modnog dizajna Emina Husedžinović - Ibrahimović svojom novom kolekcijom visoke mode "Metropolis". Modna revija kreatorke, čije je ime već godinama ekvivalent uspeha, sastojaće se od ekskluzivnih večernjih toaleta, izrađenih od najfinijih tkanina.



Tokom protekle subote u predsedničkom apartmanu hotela "Radon Plaza" u Sarajevu, sniman je editorijal novih kreacija Emine Husedžinović - Ibrahimović. Modnom fotografu Ensadu Adiloviću Kinezu, u ambijentu luksuznog apartmana, pozirala je aktuelna misica BiH Sanda Gutić, koja je specijalno za ovo snimanje doputovala iz Austrije, te prelepe manekenke agencije  Abc Models, Aleksandra Klačar -  Fashion TV Model Sveta 2013. i  Nataša Derikonja. Make up i frizure radio je Sead Selmanović  i  "Studio Maestro" , a prezentovana je i nova kolekcija obuće Retro Shoes kao i čarapa Innamore.



"U kolekciji "Metropolis" imam ukupno četrdesetak modela i ona pripada svim metropolama širom sveta. Mnogo i studiozno sam radila na novoj kolekciji jer sam želela sve tematizirati na temu metropola.  Moja revija je na rasporedu u subotu 29. marta, u Domu oružanih snaga BiH, sa početkom u 20:00h, a 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo je i mesto na kome se direktno mogu izvršiti i rezervacije mojih modela“, rekla je Emina Husedžinović-Ibrahimović.



Revija najuspešnije modne umetnice u BiH na rasporedu je u subotu 29.03. sa početkom u 20:00h. Više fotografija možete vidjeti na: https://www.facebook.com/ModnaAgencija Abc Models
 
U subotu je planirana i modna revija Murata Kesera VIP gosta iz Turske, koji u Turskoj važi za najuticajniju ličnost kada je u pitanju širenje i etabliranje modne scene turske na svjetskom tržištu.


 
Unikatan prostor kakav je Dom oružanih snaga BiH, postaće modna scena, gde će se u nedelju 30.03. predstaviti etablirani BH modni dizajneri poput Blanke Zgonjanin, Marije  Perić, Nives Ćorić, Senade Brković i Aide Vrabac T. koja će predstaviti svoju kolekciju DeeDee Sparow za proleće/leto 2014.

32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo kao i svih prethodnih godina, pa tako i ove, nastavlja pruža podršku mladim telentovanim dizajnerima koji predstavljaju budućnost domaće mode putem platforme "Perwoll New Generation 2014“ – takmičenja za mlade dizajnere.



Pobednik i nositelj prve titule "Perwoll New Generation“ ntakmičenja za mlade dizajnere, dobija novčanu nagradu od 1. 000 evra i besplatno učešće na "33. Nivea BH Fashion Week Sarajevo" jesen/zima 2014.

Stručni žiri koji čine profesori iz struke, afirmisani modni dizajneri i eminetne ličnosti, izabrali su deset finalista, koji će imati priliku da pokažu svoje stvaralaštvo na prestižnoj pisti najuticajnijeg modnog događaja u regiji 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo, na takmičenju mladih dizajnera –"Perwoll New Generation 2014“.



Među deset finalista "Perwoll New Generation 2014" – takmičenja za mlade dizajnere nalaze se: Barbara Kos, Dragana Telić, Emina Alijagić, Ilderina Šljivo, Jasmina Omerović, Lucija Vrcić,  Maja Sabljić, Marijana Pećanac, Marko Potkozarac Feher i Šejla Šušnjar.

Za ponedeljak 31. 03. u Domu oružanih snaga BiH, planirane su modne revije vrhunskih imena domaće modne scene. Svjetlane Prole, modne kreatorice koja je osmislila vizuelni identitet za kampanju 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo, potom sledi revija visoke mode etabliranih dizajnerskih imena Marine Kosorić,  Mejreme Mujkanović i Arnela Vučića. Priliku da svečano zatvori 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo ima renomirana modna dizajnerka Blaga Pavlak.

Autor: J.B.
Foto: Svet Plus

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>