Region

Svet

Region

Serija Sila večeras: Zinar na mukama, mora da saopšti Dilaveru surovu odluku plemena! (Foto)

Nakon ranjavanja, Dilaver objašnjava ocu da ga je metak okrznuo onog momenta kada je napustio Boranovu kancelariju. Zinar obećava sinu da će počinilac biti kažnjen. Sila i Narin razgovaraju zbog čega je pleme odlučilo da Boranu oduzme titulu i dolaze do zaključka da je njegovo suprotstavljanje ubrzalo takav proces.

Serija Sila večeras: Zinar na mukama, mora da saopšti Dilaveru surovu odluku plemena! (Foto)



Serija Sila večeras: Boranu se oduzima titula age, vođa plemena postaje Zinar (Foto)
Zinar dolazi kod Firuza i saopštava mu da je Dilaver upucan. Firuz ga upozorava da ne sme donositi nagle odluke, jer će se time sve raspasti. Sila oseća grižu savest zbog Boranove smene i govori mu, kako mu titula ne bi bila oduzeta, da je izvršio naređenje plemena.

Dilaver sreće Esmu u restoranu i govori joj da napusti Midjat. Boran saopštava Zinaru, da se neće sa njim boriti oko vlasti, ali i da će i dalje nastojati da ostvari svoje ciljeve i zaštiti Silu od izvršenja naredbe plemena. Plemensko veće donosi još jednu odluku koja će unesrećiti dva mlada života, naime, Zinar mora da saopšti Dilaveru da treba da se oženi sa Umu.



Esma u suzama zbog Dilaverovih pretnji napušta Midjat, noseći sve lepe uspomene koje je provela sa Džihanom, a kao dokaz ljubavi uspela je da zadrži njihovo dete. Esma odlazi kod Zinar age kako bi se oprostila sa njim i moli ga da joj dozvoli da njeno dete nosi Džihanovo prezime. Iako joj baš i neodgovara što će Esma roditi Džihanovo dete, Umu se ne protivi toj odluci, jer smatra da je reč age najvažnija

Boran nastavlja sa svojim planovima oko izgradnje škole i zapošljava puno ljudi iz sela koji su bez posla. Zinar aga mora da se suoči sa bolnom istinom i saopšti Dilaveru da mora po običajima da se oženi sa Umu. Da li je napomolu još jedna tragedija?

Autor: J.B.
Foto: Screenshot YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>