Region

Svet

Novak Đoković osvojio Indijan Vels! Bravo, Nole! Prva titula u 2014. (Foto)

Drugi reket sveta Novak Đoković savladao je sinoć u finalu Mastersa u Indijan Velsu švajcarskog tenisera Rodžera Federera sa 2:1 i tako poneo prvu titulu ove godine.

Novak Đoković osvojio Indijan Vels! Bravo, Nole! Prva titula u 2014. (Foto)



Miloš Biković, Dragan Bjelogrlić i Viktor Savić, bodrili Novaka Đokovića u finalu Indijan Velsa (Foto)
Bio je ovo 33. međusobni duel dva velika rivala, a blagu prednost imao je Švajcarac. Ovo je 17. titula na Mastersima za našeg najboljeg tenisera, a treća u Indijan Velsu, gde je trijumfovao još 2008. i 2011. godine.

Novak Đoković je ovom pobedom sa 3:6, 6:3, 7:6 osvojio 1000 ATP poena, čime je uspeo da ublaži zaostatak za svetskim asom Rafaelom Nadalom.

Novak Đoković kao novinar? Upao na konferenciju Dimitrova i zanimali ga - slatkiši Šarapove!
Ovo je bio njihov deveti duel u finalima, a od prethodnih osam mečeva koji su odlučivali o tituli, obojica su dobila po četiri. Sada je Nole poveo u finalnim duelima sa 5:4.



Zanimljivo je da je Novaka u finalu bodrila i ekipa filma "Montevideo" na čelu sa Draganom Bjelogrlićem, Milošem Bikovićem i Viktorom Savićem. Takođe valja napomenuti i da je ovo bio prvi turnir ove sezone na kojem ga je pratio stari trener Marjan Vajda, a čini se da mu je osim promišljene igre baš to donelo sreću.

Autor: B.B.
Izvor: Telegraf.rs
Foto: Guliver/Getty Images

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>