Zdravlje

Ljubav & Sex

Da li je ovo najbolja i najslađa dijeta?

Prva dijeta na bazi sladoleda pojavila se u Los Anđelesu "Kipis", veganska prodavnica sladoleda nudi četvorodnevni tretman tokom kojeg klijenti, po ceni od 240 dolara, jedu isključivo sladoled, a dnevno treba da pojedu 10 šolja sladoleda.

Da li je ovo najbolja i najslađa dijeta?Ova dijeta dozvoljava dnevni unos od 1200 kalorija, 70 grama masti, a svaka šolja sladoleda sadrži 10-12 grama šećera.

Namirnice koje uništavaju vašu inteligenciju
Iako zdravstvene organizacije preporučuju da unos zasićenih masti ne treba da bude veći od 10 odsto od ukupno unetih kalorija, iz veganske prodavnice tvrde da upravo zasićene masti čine čuda za naše telo.

"Potpomažu varenje, jačaju želudac, predstavljaju hranu za mozak, ubrzavaju metabolizam i dobar su agens detoksikacije“, ubeđeni su oni.

Klijenti dnevno pojedu pet vrsta sladoleda i svaka vrsta ima poseban efekat za organizam. Tipičan meni uključuje: sladoled s ukusom kokosovog jogurta za doručak, krem s ukusom narandže za obrok pre ručka, ukus crne čokolade sa himalajskom solju za ručak, ukus „vrhunskog pročišćenja“ za uživanu i sladoled „superhrana“ (pčelinji polen, cimet i sirov med) za večeru.

Jedan reporter je isprobao ovu dijetu sa svojom devojkom i kaže da je izgubio otprilike tri kilograma. Međutim, priznaje da je vrlo brzo vratio kilograme, čak se i ugojio jedan kilogram.

Suvlasnik prodavnice „Kipis" Majkl Kipi kaže da mu je uz pomoć učitelja joge Guru Jagata trebalo šest meseci kako bi našao savršenu formulu za dijetu.

"Naše telo je dizajnirano tako da su mu potrebne masnoće pri svakom obroku. Ono na taj način apsorbuje hranljive sastojke“, kaže on.

U kompaniji dodaju da će se telo tokom ovog čišćenja osloboditi i teških metala i ostalih toksina, a uloga zasićenih masti je u tome da ih se oslobodi zauvek. Učesnicima u programu je dozvoljeno da piju vode u neograničenim količinama.

Autor: J.B.
Izvor: lepotaizdravlje.rs
Foto: stockimages/freedigitalphotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle


>