Region

Svet

Region

Serija Mala istorija Srbije glavni adut Nove TV (Foto+Video)

Pre dve nedelje počelo je prikazivanje serije "Mala istorija Srbije" na Novoj televiziji. Čini se kako će ova serija kratke forme, sa vodećim imenima domaće glumačke scene, biti jedan od glavnih aduta ove perspektivne televizije.

Serija Mala istorija Srbije glavni adut Nove TV (Foto+Video)



TV Nova dobija nova pojačanja
Kratka igrana forma "Mala istorija Srbije" je svojevrsni TV putopis kroz nacionalnu istoriju, a u ovom petominutnom formatu teme su ličnosti, događaji i običaji iz srpske istorije sa kojima se neki gledaoci sreću po prvi put, a neki samo podsećaju.

Scenaristi Ivana i Miško Mitić su uspeli da na vrlo zanimljiv način obrade razne pojmove kojima se bave stalni gosti jednog kafića koje tumače Milan Lane Gutović i Vlasta Velisavljević, dok je kradljivac njihovog znanja Milan Vasić koji tumači mladog i željnog uspeha političara, koji ono što sazna od pomenutog dvojca deli sa svojim pratiocima na Tviteru. Jedina dama u seriji je Milena Vasić, koja igra ulogu vlasnice kafića - konobarice i saučesnika u svim ovim temama.



Reditelj serije je Jug Radivojević, dok je scenograf Aleksandar Denić kojeg možda očekuje nagrada u konkurenciji za najboljeg scenografa na "International opera awards"-u, koji će se održati u Londonu početkom aprila ove godine.

U prvobitnoj glumačkoj postavi je bio Nikola Simić, koji je zbog bolesti sprečen da snima, a u epizodama koje nas očekuju na listu glavnih junaka upisuje se i Milorad Mandić Manda.

"Mala istorija Srbije" se emituje pet minuta pre Novog Dnevnika, odnosno u 18:55 i 21:55, dok je prikazivanje sa titlom za osobe oštećenog sluha u 11:55 i 13:55.



Autor: B.B.
Foto: Nova TV

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>