Ljubav & Sex

Style

Ljubav & Sex

Kako se raskidaju današnje veze? Ozbiljni razgovor više nisu u modi

Postoji mnogo načina za raskid, ali svaki od njih uključuje ozbiljan razgovor sa partnerom? Više ne, jer se u današnje vreme parovi odlučuju za mnogo manje stresne situacija poput obične SMS poruke.

Kako se raskidaju današnje veze? Ozbiljni razgovor više nisu u modiOni dani kada bismo ozbiljnim, tužnim, ali odlučnim tonom rekli "Moramo da razgovaramo", daleko su iza nas. Raskid u četiri oka je postao suviše naporan za mnoge, pa mnogi parovi u današnje vreme odlučuju da to učine na jednostavniji način – preko poruke ili Fejsbuka!

Kako pokazuju rezultati jednog istraživanja, više od polovine parova koji su prekinuli vezu tokom prošle godine, to je učinilo putem poruke ili preko društvenih mreža!

U studiji je učestovao 2.712 ispitanika, starosti između 18 i 30 godina, a uslov je bio da imaju bar jedan raskid u poslednjih 12 meseci. Rezultat je pokazao da je 56 odsto njih raskinulo digitalnim putem!  Gotovo je neverovatan podatak da čak 61 odsto ispitanika koji su raskinuli preko Fejsbuka, to su učinili prosto tako što su obrisali i blokirali partnera, ne pružajući čak ni objašnjene!

Prilično popularan način raskida je i preko mejla, a za to se odlučuju oni koji žele da im savest bude čista – većina ispitanika koji su na ovaj način prekinuli kaže da im je mejl omogućio da u potpunosti objasne svoje razloge (naravno, bez da ih neko prekida u pola rečenice).

A uprkos digitalnoj eri, još ima i onih retro romantika – dva odsto ispitanika je raskinulo preko dobrog starog, rukom pisanog, pisma!  Uprkos tome što se mnogi late ovih raskid olakšica, oko 73 odsto ispitanika je priznalo da ih digitalni raskid zapravo veoma ljuti.

Autor: M.P.
Izvor: Cosmopolitan.rs
Foto: Ambro/FreeDigitalPhotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>