Region

Svet

Novi album Vlatka Stefanovskog u prodaji, poslušajte prvi singl (Video)

Legendarni gitarista Vlatko Stefanovski, objavio je novi album "Seir". Reč je o prvom kantautorskom albumu nakon 11 godina, na kome se nalazi 10 novih pesama čiju muziku, tekstove, aranžmane i produkciju potpisuje sam Vlatko.

Novi album Vlatka Stefanovskog u prodaji, poslušajte prvi singl (Video)



Rade Šerbedžija i Vlatko Stefanovski zajedno nastupaju u Beogradu i Novom Sadu!
Album je snimljen u "Esoteria Sound" Studiju, a kao gosti na albumu pridružili su mu se Rade Šerbedžija, Damir Imeri, Karolina, Gojko Maksimovsk, Dino Milosavljević, Vasko Atanasovski, Zoran Madžirov, Marko Ramljak, Kiril Kuzmanov, Trajče Velkov, Vasil Hadžimanov, Mite Dimovski i gudački kvartet Zografski. Fotografije na albumu potpisuju Jan Stefanovski i Kristijan Panovski, a dizajn Srdjan Vučić.

Album najavljuje prvim singlom "Superheroi" u kome Vlatko Stefanovski peva i svira o superherojima, a kao gost se pojavljuje  Rade Šerbedžija.

Vlatko Stefanovski počeo je da svira gitaru sa 13 godina, a u tinejdžerskim godinama osnovao je kultni bend "Leb i sol", koji je postao jedan od najvažnijih imena ex Yu muzike i koji je objavio 14 albuma i nastupao širom sveta. Od sredine devedesetih Stefanovski razvija uspešnu solo karijeru. Poslednjih godina Stefanovski je svirao i snimao širom sveta s vrhunskim izvođačima kao što su Tommy Emmanuel, Stochelo Rosenberg, Gibonni, Jan Akkerman, Theodosii Spassov Stefan Milenkovic, Kudsi Erguner, Bojan Z., Manu Katche, Toni Levin i drugi. U međuvremenu je stvarao muziku za film, teatar i balet.



Autor: M.P.
Foto: ScreenShot Youtube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>