Svet

Region

Anđelina Džoli odlazi na još jednu preventivnu operaciju!

Uzimajući u obzir statističke podatke Anđelina Džoli posle dvostruke mastektomije odlučila se za još jednu preventivnu operaciju, a ovog put su u pitanju njeni jajnici.

Anđelina Džoli odlazi na još jednu preventivnu operaciju!Anđelina Džoli rasplakala drugu decu, pa ulogu dala svojoj ćerki (Video)
Andželina Džoli (38) koja ima genetski, nasledni faktor za dobijanje raka, odlučila je godinu dana posle mastektomije da sličnu operaciju uradi na jajnicima.

"Odlučila sam da učinim sve što mogu da uklonim svaki rizik", rekla je glumica, koja je prošle godine odstranila dojke iako nije imala rak. U tekstu "Moj medicinski izbor", obavljenom prošle godine u Njujork tajmsu, glumica i majka šestoro dece saopštila je javnosti da se podvrgla operaciji odstranjivanja obe dojke zato što je imala genetsku predispoziciju da oboli od raka.

Analizama DNK je utvrđeno da glumica nosi mutirani gen BRCA1 i da je pre operacije postojao rizik od 87 odsto da oboli od raka dojke, a 50 odsto od raka jajnika. Majka Andželine Džoli od kancera je umrla u 56. godini, posle desetogodišnje borbe sa bolešću.

Autor: M.P.
Izvor: Beta
Foto: ScreenShot Youtube

Viber

Izvor: Svet Plus


>