Region

Svet

Region

Dobitnici Oskara od 6. marta u našim bioskopima (Foto + Video)

Filmovi distibuterske "12 godina ropstva" redtelja Stiva MekVina i "Ona" režisera Spajk Džouns, dobitnici su nagrade za najbolji fim, po izboru Američke Akademije, a u naše bioskope dolaze 6. marta.

Dobitnici Oskara od 6. marta u našim bioskopima (Foto + Video)



Film napravljen po knjizi, autobiografiji  Solomona Nortapa, osvojio je još dve zlatne statuete, Džon Ridli za najbolji adaptirani scenario i mlada kenijska glumica Lupita Njong’o za sporednu žensku ulogu. Film “12 godina ropstva” na redovnom repertoaru naših bioskopa biće od 06. marta.

Film “12 godina ropstva” baziran je na neverovatnoj, istinitoj priči jednog čoveka i njegovoj borbi za slobodu i opstanak. Suočavajući se sa surovošću, oličenom u ozloglašenom vlasniku robova, kao i sa neočekivanom ljubaznošću, Solomon pokušava ne samo da ostane živ, već i da vrati svoje dostojanstvo. U nezaboravnoj odiseji koja je trajala 12 godina jedan događaj promeniće tok njegovog života. A to je bio susret sa kanadskim abolicionistom.



Režiju potpisuje Stiv MekVin, a uloge su dodeljene: Čivitel Edžiofor, Majkl Fasbender, Dvajt Henri, Bred Pit, Benedikt Kamberbadž, Lupita Njong’o.

Pogledajte trejler:



Film "Ona" (Her) osvojio je Oskara za najbolji originalni scenario. I ovaj film premijerno je našoj publici prikazan na ovogodišnjem FESTU, a na redovnom repertoaru naših bioskopa biće od 20. marta.

Usamljeni pisac Teodor, koji živi odpisanja dirljivih i ličnih pisama za druge, uspostavlja veoma neobičan odnos sa svojim, tek kupljenim operativnim sistemom. Nakon sloma dugogodišnje veze počinje da se interesuje za napredni sistem, koji garantuje privatnost svakog pojedinca.



Teodor je sa zadovoljstvom poželeo da upozna “Samantu”, privlačan ženski glas koji je pronicljiv, osetljiv i neverovatno zabavan. Kako su njihove potrebe i želje počele da rastu, njihovo prijateljstvo počelo je da prerasta u ljubavni odnos

.
Autor: J.B.
Foto: Tuck

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>