Zdravlje

Ljubav

Doktor Ozov čarobni napitak za mršavljenje sa zelenim čajem

Ovaj efikasni napitak umnogome doprinosi u borbi protiv viška kilograma, a osmislio ga je Oz, popularni američki doktor. Zeleni čaj značajno deluje u borbi protiv kilograma, a u toj bitki mu pomažu menta i nandža.

Doktor Ozov čarobni napitak za mršavljenje sa zelenim čajem


 
Doktor Oz, koji je stekao poverenje čitave Amerike svojim emisijama koje se emituju širom sveta je nebrojeno puta pričao o dobrotvornim dejstvima zelenog čaja na organizam, posebno za održavanje vitalnosti i čišćenja organizma. Zbog toga i nije čudno što je osnova ovog čarobnog napitka koji pomaže u mršavljenju upravo zeleni čaj. Menta i narandža kao dodatak zelenom čaju ubrzavaju metabolizam i pročišcavaju čitav organizam, pa stoga su idealni u borbi sa viškom kilograma.

Samo jedna šoljica zelenog čaja, ističe doktor Oz, ubrzava metabolizam, reguliše šećer u krvi, smanjuje rizik od srčanih bolesti, raznih oblika tumora, a takođe podiže imunitet, kao i raspoloženje. Iako neki možda ne vole ukus zelenog čaja, on se lako može zamaskirati ukusnim dodacima poput mente ili narandže.

Sastojci za pripremu ovog napitka:

- 1 litar vode

- 5 kesica zelenog čaja

- 1 narandža

- šaka sveže mente

Priprema:

U litar prokuvale vode staviti pet kesica zelenog čaja, a zatim ih ostaviti oko 3 minuta, pa pustiti čaj da se ohladi. Za to vreme narandžu iseći na kriške, gde ako koristite neprskanu narandžu, možete iseći zajedno sa korom, a u protivnom ogulite, ali beli deo kore obavezno ostavite. U bokal sa poklopcem ili veliku teglu sipajte ohlađeni čaj, pa mu dodajte kriške narandže i šaku sveže mente. Poklopite napitak i ostavite preko noći da se sastojci sjedine. Po osobi je dovoljno pola litra napitka u toku sledećeg dana. Doktor Oz preporučuje pre svakog jela po jednu šoljicu ovog delotvornog napitka i obećava dobijenu bitku sa kilogramima.

Autor: M.P.
Foto: zirconicusso/FreeDigitalPhotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle


>