Svet

Region

Dodela Oskara 2014: Najbolji film 12 godina ropstva, Oskari i za Kejt Blančet, Metjua Mekonahija, Gravitaciju... (Foto)

Posle tri i po sata koliko je trajala ceremonija dodele Oskara u Holivudu, najviše priznanja dobio je film "Gravitacija", dok je titulu najboljeg filma ponela drama "12 godina ropstva".

Dodela Oskara 2014: Najbolji film 12 godina ropstva, Oskari i za Kejt Blančet, Metjua Mekonahija, Gravitaciju... (Foto)



Ovo je selfi sa dodele Oskara koji je oborio sve rekorde na Tviteru! (Video)
Sinoć je na dodeli Oskara za najbolji film proglašena drama o ropstvu "12 godina ropstva", dok je nagradu Američke akademije za najbolju sporednu žensku ulogu odnela Lupita Njongo, kao i nagradu za najbolje adaptirani scenario.

Oskar za najbolju mušku glavnu ulogu pripao je Metjuu Mekonahiju za ulogu u filmu "Poslovni klub Dalas", dok je njegov kolega Džered Leto dobio Oskara za najbolju sporednu ulogu.



Za najbolju glumicu progalešan je Kejt Blančet, za ulogu u filmu Vudija Alena "Nesrećna Džastin", dok je Oskar za najbolju režiju dobio Alfonso Kuaron za "Gravitaciju".



Što se tiče Oskara za film van engleskog govornog područja, on je otišao u ruke Paola Sorentina za film "Velika lepota", dok je nagrada za najbolji animirani film pripala Diznijevom "Zaleđenom kraljevstvu", a za najbolji originalni scenario dobio film "Ona".

Autor: M.P.
Foto: Guliver/Getty Images

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

OskarFilm

Povezane vesti:


>