Region

Svet

Region

Bata Živojinović sve bolje: Još malo pa ću i u kafanu!

Naš proslavljeni glumac Bata Živojinović je uz podršku svoje supruge Lule prebrodio najtežu životnu bitku, ali uprkos svemu budan sanja o povratku pred kamere.

Bata Živojinović sve bolje: Još malo pa ću i u kafanu!



Bata Živojinović dobio ulogu za 80. rođendan
Živa legenda srpske kinematografije Velimir - Bata Živojinović nekoliko meseci pred svoj 81. rođendan oseća se dobro uprkos jednom teškom i nekoliko lakših moždanih udara koje je doživeo u poslednjih 18 meseci. Prve zrake sunca Bata je dočekao u stanu na Čuburi, već kuje planove za leto, a njegova životna sapunica Lula s osmehom ga podržava. "Čim se pomolilo sunce Bata je počeo da pita kad idemo na Kosmaj. Dosadilo mu je da bude u stanu. Sve mu je ovde podređeno, obilaze ga prijatelji, ali fali mu priroda i cvrkut ptica koje imamo u našoj Koraćici", kaže Lula za "Blic".

Znajući za Batin običaj pre bolesti da satima sedi u restoranu “Bevanda”, u neposrednoj blizini njegovog beogradskog doma, pitali smo kad idemo na piće: "Šta samo piće, idemo da nešto pojedemo. Za koji dan se vidimo u “Bevandi”, da samo malo bude toplije", rekao je šeretski Bata.

Volja kojom je pobedio bolest, uz lekarski nadzor i posvećenost porodice, a prvenstveno supruge, Batu nije napustila ni u najtežim momentima. Lula kaže da se u Batinom slučaju volja za životom može meriti sa voljom da bude poslovno aktivan i da glumi.

"U poslednje vreme Bata me pita: Je l’ bre, gde je onaj Bjela, misleći da je u stanju da odigra ulogu koju mu je namenio Dragan Bjelogrlić u “Montevideu”. To je lik kojeg je odigrao Đuza Stojiljković. Bjela je došao sa scenariom jer je izuzetno želeo da na setu ima Batu. Bio je ubeđen da će Bata moći da igra iako sam ga ja ubeđivala da to nije u stanju, a on meni govorio da sam paranoična", prepričala je Lula, koja će sledeće godine proslaviti 60 godina braka sa Batom.

Autor: M.P.
Izvor: Blic
Foto: E. Čonkić/Blic.rs

Viber

Izvor: Svet Plus


>