Region

Svet

Srđan Predojević ujutru voditelj, a popodne radi u kontroli leta!

Srđan Predojević, koga dugi niz godina gledamo u ulozi voditelja "Jutarnjeg programa“ na TV Pink, zapravo je zaposlen u Vazduhoplovnoj akademiji SMATSA, gde je završio školovanje za pilota. Popularni voditelj otvoreno je progovorio o svoja dva posla koja kako i sam kaže podjednako voli, s tom razlikom što je na televiziji samo honorarni saradnik.

Srđan Predojević ujutru voditelj, a popodne radi u kontroli leta!



Jovana Joksimović i Srđan Predojević prelaze na TV Prva?!
"Kao i većina dečaka, želeo sam i maštao da budem pilot, međutim, život me odveo na drugu stranu, pa sam diplomirao novinarstvo, po čemu me ljudi i znaju, ali malo ko zna da je to samo moj honorarni posao. Iako voditeljski posao veoma cenim i volim da ustajem rano kako bih vodio emisiju, moj posao i zvanično zanimanje je portparol Kontrole letenja Srbije i Crne gore, gde sam položio za pilota privatnog aviona", priča Srđan o svom zanimanju i dodaje:

"To je jednomotorni avion za sportske namene, što znači da ne mogu da prevozim putnike, a to mi i nije cilj jer mi porodica i vreme ne dozvoljavaju da upišem još jedan fakultet. Dosta mi je učenja, a za linijskog pilota morao bih još dve i po godine da pohađam nastavu",  otkriva voditelj, koji je za pilota položio nakon 40 časova letenja sa instruktorom i 20 časova teoretskog obrazovanja.

"Dobro je što naša akademija u Vršcu ima 2.000 kvadratnih kilometara svog vazdušnog prostora i ne moram da najavim let kada poželim da se po lepom danu bez vetra otisnem u visine. Malo ko zna koliko je Srbija lepa iz vazduha, zato povremeno letim, uostalom, i da ne bih izgubio osećaj. Neopisiv je taj adrenalin koji osetite kada sletite".

Pored ljubavi prema letenju, Srđan kaže da su piloti koje je upoznao izuzetne osobe sa kojima voli da provodi vreme.

"Veoma volim da slušam njihove priče jer većina leti putničkim avionima, što je poseban izazov. Sa druge strane, postao sam miljenik žena jer me stalno pitaju da ih upoznam sa kolegama iz vazduha, tako da sam potvrdio onu staru tvrdnju da žene vole pilote i uniformu. Na Sajmu turizma svi su na štandovima imali hostese, dok smo mi postavili pilote, pa je posetiteljki bilo čitavog dana", zaključio je Srđan kroz osmeh.

Autor: J.B.
Izvor: Alo
Foto: Petar Marković

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>