Style

Ljubav

Šta mislite koja boja kose će obeležiti 2014. godinu? Naučite kako da je postignete i nosite!

Najuspešniji svetski stilisti slažu se da će 2014. godinu, po pitanju boje kose, obeležiti platinasto plava. Ova večna nijansa, koju je između ostalih proslavila i Merilin Monro, poslednjih je godina bila aut, ali sada je ponovo in, i to poprilično.

Šta mislite koja boja kose će obeležiti 2014. godinu? Naučite kako da je postignete i nosite!



Osim zahtevne platinasto plave koja je ove godine potpuni hit, popularne su i nijanse boje belog zlata, preko šampanj nijanse pa sve do hladno bele.

Odlučite li da sledite ovaj trend, morate imati na umu nekoliko stvari. Ne farbajte se u ovu nijansu ako vam je kosa oštećena, a čak i ako je zdrava do željenog tona bolje da dođete postepeno. Naoružajte se strpljenjem i pomirite se s tim da nekoliko meseci nećete biti oduševljeni "prelaznim stanjem". Budite svesni i činjenice da ovakva boja zahteva redovne posete frizerskom salonu pa uzmite u obzir da će vas održavanje poprilično koštati. Svakako nabavite ljubičasti šampon koji će korigovati mogući žućkasti ton, posebno na izrastku koji ste manje puta tretirali.



Ukoliko i dalje ostajete pri odluci da postanete platinasta plavuša, stilisti vam poručuju, reklo bi se čak da mole, da sledite dva pravila: osim ako ste Gven Stefani, nemojte dugu kosu farbati u ovu boju (idealno bi bilo da je kratka ili duga najviše do ramena) i nikako nemojte koristiti solarijum. I u jednom i drugom slučaju velika je verovatnoća da ćete, umesto glamurozno, izgledati jeftino.

Autor: B.B.
Izvor: slobodnadalmacija.hr
Foto: Ilustracija/Pinterest/platinum blonde

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>