Region

Svet

Maja Žeželj nakon osam godina napustila RTS! Od proleća na televiziji N1

Dugogodišnja voditeljka Dnevnika na Javnom servisu i jedno od zaštitnih lica RTS-a, Maja Žeželj, napustila je ovu medijsku kuću i svoju karijeru odlučila da nastavi na TV kanalu N1, koji na proleće kreće sa emitovanjem.

Maja Žeželj nakon osam godina napustila RTS! Od proleća na televiziji N1Ovaj kanal je prvi regionalni dvadesetčetvoročasovni informativni kanal, koji počinje sa emitovanjem programa na proleće 2014. godine i koji je namenjen publici od preko 20 miliona ljudi širom Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

"Prelazak na N1 novi je profesionalni izazov i sasvim logičan korak u mojoj karijeri, iako mi je žao što se, nakon osam godina, rastajem sa kolegama koji su sjajni profesionalaci. Sigurna sam da ću biti deo ekipe koja će napraviti značajan korak u postavljanju novih standarda u informativnom programu", rekla je voditeljka.

Maja Žeželj je izuzetan medijski profesionalac posvećen Informativnom programu od 1991. godine. Značajna iskustva stekla je na kanadskoj televiziji City TV. Kao prezenter vesti radila na Trećem kanalu, TV Politika, BK televiziji, B 92 i Radio Televiziji Srbije. Maja je i predavač na Fakultetu za medije i komunikacije Univerziteta Singidunum.

"Veoma nam je drago što se Maja Žeželj pridružuje mreži N1 kao prezenter vesti u programu za Srbiju. Njeno iskustvo, kredibilitet i permanentna orijentacija ka informativnim sadržajima, biće značajni za našu televiziju i buduće gledaoce", izjavio je Brent Sadler, generalni direktor N1 kanala.

Žeželjevoj će se na novoj televiziji N1 pridružiti i Jugoslav Ćosić, kao i jedan od najpoznatijih novinara u Hrvatskoj Zoran Šprajc.

Da podsetimo, voditeljka Nacionalnog dnevnika nedavno je izjavila da će RTS napustiti samo ukoliko joj neko ponudi 50.000 dinara po emisiji.

Autor: B.B.
Izvor: Telegraf
Foto: Screenshot YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>