Region

Svet

Ana Kokić na humanitarnom koncertu u Futogu za decu obolelu od Batenove bolesti

U nedelju, 2. marta sa početkom od 20:00h u Sportskoj hali u Futogu koja se nalazi10km od Novog Sada održaće se humanitarni koncert sa ciljem da se prikupe novčana sredstva za pomoć deci oboleloj od Batenove bolesti.

Ana Kokić na humanitarnom koncertu u Futogu za decu obolelu od Batenove bolesti



Ana Kokić: Konačno sam se oslobodila na sceni i mogu sa pravim uživanjem da nastavim dalje
Pored Ane Kokić u ovoj humanitarnoj akciji učestvuju i mnoga imena naše muzičke scene, među kojima su:  Jovan Perišić, Lexington bend, Tropico Bend, Neda Ukraden, Marina Visković, Joca Stefanović, Sava Vuković, TeaTairović i Beti Bap Bend.

Prodaja karata po ceni od 300 dinara počinje u utorak, 25. februara na sledećim prodajnim mestima: Menjačnica "City 021", odmah pored Pošte u Futogu, radnim danima i subotom od 8-20h, Blagajna KIC Mladost, Cara Lazara 42, radnim danima od 9-19h. Kompletnu tehničku podršku na koncertu pružaće studio “Berar”.

Sav novac prikupljen od prodaje ulaznica biće uplaćen na račun udruženja "Život" iz Novog Sada, čiji su osnivači roditelji dece obolele od Batenove bolesti.

Deca obolela od Batenove bolesti nakon treće godine prestaju da govore i hodaju, gube vid, mentalno i fizički propadaju, i umiru između 8 i 12 godina. Jedina nada za decu obolelu od Batenove bolesti jeste iščekivanje Enzimske i Genske terapije. Kako bi se omogućilo sprovođenje Enzimske terapije neophodno je zaustaviti napredovanje bolesti, što se postiže terapijom matičnim ćelijama.

Terapija matičnim ćelijama izuzetno je skupa, a država roditeljima ove dece ne pruža adekvatnu finansijsku podršku smatrajući da ta deca nisu prioritet, obzirom da je bolest još uvek neizlečiva.

Autor: J.B.
Foto: Facebook/Ana Kokic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>