Ljubav

Style

Profesije koje mogu da vam ugroze brak: Najčešće se razvode lekari

Prema britanskim saznanjima pojedine profesije su izloženije riziku od raspada braka od ostalih, pa se tako lekari daleko češće razvode nego inženjeri. Dok u najrizičniju kategoriju spadaju plesači, koreografi ili barmeni.

Profesije koje mogu da vam ugroze brak: Najčešće se razvode lekari



Stvari kojih se ne treba odreći zbog partnera
Najmanje su ugroženi, kako se čini, brakovi inženjera agronoma, sa tek dva odsto rizika za razvod braka. U studiji se navodi da broj radnih sati, prekovremeni rad i rad vikendom nemaju veliki uticaj na razvod braka.

Zbog ovih stvari treba da raskinete iako ste zaljubljeni
Autori studije su analizirali razvedene ili razdvojene parove u 449 različitih profesija. Direktor agencije Rilejšen i Performans, Hamid Agini, ipak smatra da nisu sve profesije zastupljene u ovoj studiji, i to baš one u kojima su razvodi česta pojava, a u koje je je svrstao i posao političara, direktora ili novinara.

Agini podseća na česte bračne afere predsednika država, koje u poslednje vreme pune naslovnice tabloida. Direktor agencije dodaje da su profesije u kojima su sastanci i upoznavanje novih ljudi česti najrizičnije za raspad braka.

"Nije čudo što su inženjeri najmanje razvode, jer se radi o racionalnim ličnostima, koje pre svega traže stabilnost kako u profesionalnom tako i u ličnom životu", zaključuje Agini.

Autor: J.B.
Izvor: Tanjug
Foto: stockimages/freedigitalphotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>