Ostalo

Sme�no

Jeste li spremni za još jedan smak sveta? Prema nordijskoj mitologiji desiće se 22. februara 2014.

Do sada smo čuli mnoge priče koje su predviđale smak sveta, počevši od Nostradamusa, pa do čuvene 2000. godine, da bi zatim "preživeli", jedan smak sveta 21. decembra 2012. godine, a sada se predviđa još jedan upravo ove subote, 22. februara.

Jeste li spremni za još jedan smak sveta? Prema nordijskoj mitologiji desiće se 22. februara 2014.



Prema verovanjima iz nordijske mitologije, planeta Zemlja će ove subote na svoju površinu pustiti stvorenja iz pakla, koja će uništiti našu planeti i kompletnu ljudsku populaciju. Radi se o vikinškoj apokalipsi Ragnaroku, koji je zapravo niz povezanih događaja među kojima je krajnja borba u kojoj nekoliko Bogova stvaraoca gubi život, što prouzrokuje elementarne nepogode, razne katastrofe i na samom kraju potapanje sveta u kome nestaje ljudska vrsta.

Naime, vuk Fenrir uspeće da pobegne iz zatvora, zmaj iz podzemlja ponnovo će uzleteti iznad Zemlje gde će se obračunati sa herojima Valhale, a zmija Jormungand će se izdići iz mora. Dalje, prema ovoj vikinškoj legendi, zvuk iz roga pozvaće sinove vrhovnog Boga Odina, pre nego što vuk Fenrir ubije samog Odina i ostale bogove.

Verovanje predviđa da niz događaja poznat kao Ragnarok dolazi nakon takozvane "zime svih zima" gde će tri izuzetno hladne zime uslediti jedna za drugom, bez leta koje se dešava između. Ljudska populacija postaće nemoralna, a svetom će početi sukobi koji će upućivati na kraj sveta. Zatim bi Skol pojeo Sunce, njegov brat bi pojeo Mesec, pa bi na Zemlji počeli zemljotresi kao posledica padanja zvezda.

Ovo verovanje dodatno je potkrepio događaj od pre dve nedelje kada su u Kaliforniji pronađe dve džinovske ribe koje signaliziraju uzdizanje zmije Jormungand iz mora. U slučaju da u subotu dođe do apokalipse, smak sveta preživeli bi bogovi, ali i dva čoveka koji bi dobili privilegije da uživaju u svim čarima života na mestu gde su im obezbeđene sve namirnice.

Autor: M.P.
Foto: FrameAngel/FreeDigitalPhotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>