Region

Svet

Pink od septembra gubi trećinu publike?

Čelnici televizije "Pink" sada pod velikim su pritiskom posle raskida ugovora sa "Grand" produkcijom jer se na njihovim programima više neće emitovati četiri emisije kojima su izgradili svoj rejting.

Pink od septembra gubi trećinu publike?



Saša Popović i Lepa Brena mesečno od Pinka dobijali 160.000 evra!
"Grand šou", "Grand parada", "Zvezde Granda" i "Narod pita" više se neće emitovati na Pinkovima kanalima, pa čelnici ove televizije smišljaju nove forme emisija, jer su svesni da će odlaskom Saše Popovića izgubiti veliku publiku, što dalje nosi i novac od reklama.

Željko Mitrović uvodi promene na Pinku: Pinkove zvezde umesto Zvezda Granda!
Prema podacima agencija za istraživanje tržišta, muzičko takmičenje Zvezde Granda u svakom emitovanju ima oko milion i po gledalaca, pa je najgledanija emisija"Pinka". Obuhvata čak trećinu od ukupnog broja gledalaca ružičaste televizije: "Željko je svestan da ga od jeseni čeka velika borba za opstanak jer su u udarnim terminima "Pinka" emitovane "Grandove" emisije, koje godinama beleže najveći šer i kod oglašivača imaju najveću cenu reklame po sekundu. Pored toga što se očekuje piplmetarski pad, neizbežno je očekivati i manji priliv finansijskih sredstava, što bi Mitrovića moglo da dovede do ozbiljnih problema.

Saša Popović: Bez ikakvog uzbuđenja, uživajte u emisijama i budite srećni što postoji Željko Mitrović
Prema statistici, gledaoci koji su pratili projekte koje su potpisivali Saša Popović i Lepa Brena čine najmanje trećinu publike "Pinka", za koju se očekuje da će se od septembra prebaciti na novu "Grandovu" televiziju. Osim toga, "Grandove" emisije su nadmašile gledanost i konkurentskih televizija, tako da bi pokretanje sličnih TV projekata bilo bezuspešno. Mitroviću neće biti lako da bude konkurentan Popoviću jer su mnoge estradne zvezde ugovorom vezane za "Grand" i s tom produkcujom imaju dugogodišnju uspešnu saradnju, te ne razmišljaju o prelasku u drugu medijsku kuću", kaže izvor.

Autor: M.P.
Izvor: Alo
Foto: Oksana Toskić

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>