Ljubav

Style

Zbog ovih stvari treba da raskinete iako ste zaljubljeni

On je zaista dobar dečko, zaljubljeni ste i super vam je, ali duboko u sebi mislite da niste stvoreni jedno za drugo? Treba li da raskinete ili da date vašoj vezi još jednu šansu?

Zbog ovih stvari treba da raskinete iako ste zaljubljeni



Problem nije jednostavan i s njim ćete se boriti mnogo vremena pre nego što donesete odluku. Sledeći znakovi mogu vam olakšati:

Sumnjivo emocionalno zdravlje vašeg partnera

Nijedan kvalitet nije važniji za zdravu vezu od emocionalnog zdravlja. Ako je osoba u koju ste zaljubljeni narcisoidna, paranoična, agresivna ili pokazuje znakove ponašanja koje ukazuju na narušeno emocionalno zdravlje, najbolje je da raskinete.

Ne slažete se oko verskih i duhovnih uverenja

Ako ste vi izrazito produhovljeni, a vašeg partnera to nimalo ne zanima, pre ili kasnije stvoriće se barijera koja će vas razdvojiti. Kada se to dogodi, osetićete veliku frustraciju i razočarenje.

Upitnog je karaktera

Da li je vaš partner iskren, pouzdan i odgovoran? Ako jeste, to znači da ima jak karakter. Ako nije takav, pripazite. Sklonost nepoštenju i zlobi mogla bi se uvući u sve pore vašeg života.

Imate različit sastav vrednosti

Vrednosti su načela koja nas vode kroz život i donošenje odluka. Lista vrednosti je beskrajna - od poštenja, velikodušnosti, saosećanja, itd. Ako se radikalno razlikujete po pitanju nekih ključnih vrednosti, ali i nekih manje važnih, konflikt je neizbežan.

Nemogućnost komuniciranja na dubokom nivou

Intimnost dvoje ljudi zahteva deljenje najdubljih osećanja, misli, snova i strahova. Ako imate različite želje i poglede na iskrenu komunikaciju, veza će patiti.

Ne možete da rešite sukobe

U čvrstim vezama, dve osobe nauče da se rukovode sukobima, tako da sklad prevladava većinu vremena. Odnosi se raspadaju kada se konflikti često pojavljuju i retko rešavaju.

Imate različite interese

Ako imate pet ili šest velikih različitih interesa, dobro je ako delite barem dva do tri. Što više uživate u zajedničkim hobijima i aktivnostima, čvršća će biti veza.

Ne osećate se slobodnim da budete ono što jeste

Nijedna veza neće uspeti ako oba partnera nisu autentična - ako zaista ne mogu da budu ono što jesu. Inače ćete vrlo brzo početi da se gušite u takvoj vezi.

Veza na daljinu

Nekim parovima uspeva da održe vezu uprkos kilometrima udaljenosti nekoliko meseci ili godinu. Ali ako razdvojenost nema datumski kraj, živite u različitim gradovima, sa stabilnim poslovima, a nijedno nema želju da se preseli i gradite odvojene živote umesto da radite na građenju zajedničkog - možda je vreme za raskid i donošenje odluke šta tačno želite.

Autor: B.B.
Izvor: magazin.net
Foto: magerymajestic/FreeDigitalPhotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>