Zdravlje

Ljubav

Oslobodite se stresa: Pet pravila za lice bez bora

Male promene mogu da daju velike rezultate kada je vaša koža u pitanju. Primenite ovih nekoliko pravila na vašem licu i videćete kako ćete izbrisati znakove starenja i vratiti svežinu.

Oslobodite se stresa: Pet pravila za lice bez bora



1. Uveče se temeljno umivajte

Limun za uređenje doma: Mali trikovi za čišćenje
"Najvažnije je umiti se pre odlaska na spavanje", kaže Doris Dej, dermatološkinja iz Njujorka. Prljavštine, bakterije i ostaci mejkapa na licu preko noći iritiraju kožu, zatvaraju pore i mogu uzrokujuinfekcije. Taj gornji sloj prljavštine uklonite nežnim pranjem lica. Nakon četrdesete godine čišćenje lica dva puta dnevno može isušiti kožu i dodatno naglasiti bore. Kako biste se osvežili ujutru.

2. Konstantna UV zaštita

Ništa nije važnije od svakodnevne zaštite lica kremama sa zaštitnim faktorom ako želite da vaša koža zadrži mladolik izgled. Čak i 10 minuta izloženosti suncu i UVA zracima dnevno može olakšati put borama.

3. Oslobodite se stresa

Stalna anksioznost povećava nivo hormona stresa kortizola, što uzrokuje smanjeno stvaranje kolagena. Emocionalni stres može da utiče da vaša koža izgleda čak pet godina starije, tvrdi jedan od najpoznatijih psihijatara u Njujorku.  To je i okidač koji vodi do crvenila u licu i akni. Kako biste sprečili i smanjili upale, jedite hranu bogatu antioksidansima, poput bobičastog voća, narandži i špargli. Kada ste pod stresom,  preporučuje se da duboko udahnete kroz nos.

4.Jedite omega-3 masne kiseline

Dobre masnoće u hrani, poput lososa, semenki lana i badema, hidriraju kožu i čine je mekšom i glatkijom. To se ne odnosi na zasićene masnoće kojih ima u mlečnim proizvodima i mesu, a koje čine kožu starijom. Ograničite unos zasićenih masnoća na 17 g dnevno.

5. Redovno vežbajte

Dodatna motivacija za sagorevanje kalorija svakako je fizička aktivnost. Istraživanja su pokazala da žene koje redovno vežbaju imaju čvršću kožu od onih koje ne vežbaju. Razlog: vežbanje opskrbljuje kožu kiseonikom i nutrijentima potrebnim za proizvodnju kolagena. Kako biste imali toniranu kožu, potrebno je barem 30 minuta kardiovežbi nedeljno.

Autor: J.B.
Izvor: magazin.hr
Foto: stockimages/freedigitalphotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>