Style

Ljubav

Limun za uređenje doma: Mali trikovi za čišćenje

Vaš dom može zablistati i bez upotrebe hemikalija, a uz pomoć jednog lekovitog citrusa - limuna. Limun je prepun lekovitih sastojaka i koristan saveznik u jačanju imuniteta, ali odličan je i kao ispomoć u čišćenju kuće.

Limun za uređenje doma: Mali trikovi za čišćenje



Limun se osim zdravstvenih moći odlično uklapa u brojna slana jela i poslastice. Međutim, ni tu nije kraj njegovim dejstvima. Biće vam saveznik u uređenju doma, a evo na kojim ga površinama možete koristiti kako bi ih očistitli i vratili im sjaj.

Mesing

Uz pomoć limuna možete očistiti mesing, ali obavezno proverite da limunov sok neće naškoditi mesingu. Pre nego što počnete čišćenje koristite malu oblast za testiranje efekta limunskog soka na ovom materijalu.

Kuhinjsko posuđe

Da biste očistili bakarne šerpe i lonce zaprljane od masne hrane, takođe možete koristiti snagu limunovog soka.

Automobil

Mešavinom soli i limunovog soka u maloj bočici sa raspršivačem, možete očistiti hromirane detalje u vašem automobilu.

Malter

Površine isprljane malterom, možete očistiti tako što ćete na četkicu za zube sipati limunov sok i time čistiti zaprljanu površinu.

Mikrotalasna rerna

Vaša mikrotalasna rerna može biti čista i sveža ukoliko je očistite prirodnim sredstvima. Činiju u koju ste sipali šolju vode i malo limunovog soka čarobnom mešavinom stavite u mikrotalasu i uključite da se greje nekoliko minuta. Izvadite činiju, a čistim peškirom ili kuhinjskom krpom obrišite unutrašnjost mikrotalasne.

Kanta za otpatke, frižider…

Koristeći toplu vodu pomešanu sa limunovim sokom, možete oribati i kantu za otpatke, kako bi uklonili neprijatan miris. Isto tako, ako u vodu za pranje frižidera ubacite sok od limuna, frižider će dobiti dodatnu svežinu.

Kupatilo

Sjajne površine svakog kupatila nakon nekog vremena postaju uflekane od vode, odnosno kamenca. Da biste im vratili stari sjaj, koristite limun. Limun isecite na pola i njime istrljajte površine.

Autor: B.B.
Izvor: stvarukusa.rs
Foto: Master isolated images/FreeDigitalPhotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>