Ostalo

Sme�no

Otac koji umire napisao pismo petogodišnjoj ćerki, pročitajte šta joj je savetovao (Foto)

Brižan otac Tom Etvoter umire od tumora na mozgu i ostavio je svojoj petogodišnjoj ćerki Keli dirljivo pismo u kojem joj iznosi par životnih saveta. Mala Keli već je dva puta pobedila tumor, ali, to nije garancija da joj se zloćudna bolest neće vratiti.

Otac koji umire napisao pismo petogodišnjoj ćerki, pročitajte šta joj je savetovao (Foto)



Tom Etvoter umire od tumora na mozgu, a od iste bolesti obolela je i njegova ćerka dva puta, iako ima samo pet godina. Mada je tumor pobedila oba puta, postoji velika verovatnoća da joj se bolest vrati pa njen otac prikuplja novac za lečenje, za koje je potrebno otprilike 820.000 dolara.

Osim sredstava za lečenje, Tom je svojoj ćerki napisao i pismo u kom je savetuje o stvarima koje je čekaju u životu.

"Draga Keli, žao mi je što te neću gledati kako odrastaš, iako to jako želim. Molim te, nemoj kriviti druge ljude za to. Većina toga u životu je čista sreća koja meni počinje da nedostaje. Kad bih barem imao reči zbog kojih bi se bolje osećala. Kada barem ne bih imao tumor pa da me ne moraš ovako često gledati u boli. Želeo bih da su mnoge stvari drugačije, ali nisu", stoji u pismu oca svojoj ćerki.

Rekao joj je i da mnogi očevi i ćerke imaju desetine godina za razgovore, a da on to s njom nema. Stoga joj je dao nekoliko saveta dok je još tu, među živima.

"Škola. Svi kažu da je važno jako se truditi u školi. Nadam se da ćeš ti uvek dati sve od sebe. Ja sam bio dobar u školi, no da li mi je to donelo mnogo dobroga u životu? Ne baš. Škola jeste bitna, ali imaj na umu i da se zabaviš.

Momci. Sada još ne praviš razliku između dečaka i devojčica, vidiš svu decu kao svoje prijatelje. Ali, to će se promeniti kako budeš bivala starija. S obzirom da mene neće biti da ti dajem savete o dečacima i njihovim stvarnim namerama, evo šta ću ti reći. Teško je opisati kakav je osećaj biti zaljubljen. Možda se sećaš mene i mame kako smo se smejali i mazili na kauču, a jednom kada ljubavna srca i cveće izblede, to je ono kako izgleda prava ljubav.

Uvek biraj momke koji imaju gospodske manire i poštovanje. Zamisli ih kako s nama piju čaj i razgovaraju s porodicom za našim stolom. Ako misliš da bi se uklopili, našla si pristojnog dečka.

Nažalost, doživećeš i da ti slome srce. To užasno boli i osećaćeš se kao da je kraj sveta. Ipak, prebolećeš to. A kada ti veza uspe, pokušaj biti nežna. I momci imaju osećanja.



Brak. Često sanjam o tvom danu venčanja i zamišljam se sa očima punih suza dok te vodim prema oltaru. Neću to moći da učinim, žao mi je dušo. Ali gledaću ti preko ramena taj dan i biću ponosan i srećan što si našla nekog posebnog za sebe, ko će se brinuti o tebi.

Mama. Ti i mama ćete ponekad i da se posvađate, pogotovo kada budeš u tinejdžerskom dobu. Molim te, zapamti da te ona obožava i da ti želi najbolje. Zagrli mamu kada bude tužna i pomozite jedna drugoj kroz teška vremena kada mene ne bude bilo.

Prijatelji. Budi prema ljudima onakva kako želiš da se oni odnose prema tebi. Budi ljubazna prema svima koji ti pomažu, uvek.

Budi srećna. Nikada se nemoj smejati na 50 odsto, uvek se smej na 100 odsto. Nema smisla da ti govorim da ne budeš tužna kada odem, znam da ćeš biti. I želeo bih tada da budem uz tebe i zagrlim te dok se ne nasmeješ", završio je Tom svoje pismo.



Autor: B.B.
Izvor: vecernji.hr
Foto: Facebook

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>