Zdravlje

Ljubav

Banana usporava starenje: 5 jednostavnih maski za prirodno rumenilo i sjaj na vašem licu

Mnoge dame ne znaju da banana štiti kožu od slobodnih radikala i time usporava starenje lica, a pored toga bogata je vitaminima i dostupna tokom cele godine.

Banana usporava starenje: 5 jednostavnih maski za prirodno rumenilo i sjaj na vašem licu



Znate li šta loše držanje čini vašem zdravlju?
Ukoliko želite da vaša koža zauvek zadrži mladalački izgled napravite ovih pet maski od banana i videćete kako se vašem licu vratilo prirodno rumenilo i sjaj.

1.Maska od banane

Izgnječite bananu i nanesite je na lice i vrat. Stavite da stoji 10-15 minuta, a zatim isperite lice hladnom vodom. Kožu takođe možete masirati i kockicama leda.

2. Maska od banane i meda


Uzmite pola banane, izgnječite i dodajte kašiku meda. Dobro izmešajte i masku nanesite na mokro lice i vrat. Ostavite da odstoji 15 minuta, potom isperite lice i namažite hindrantnu kremu. sa ovom maskom odmah možete primetiti razliku.

3. Maska od banane i zobi

Umutite mikserom pola šoljice zobi i jednu bananu. Smesu nanesite na lice i ostavite je 10-15 minuta da deluje. Nežno masirajte kožu prilikom ispiranja. Ova maska ​​će ukloniti sve mitisere i izumrle ćelije kože, a vaš ten će postati ujednačen.

4. Maska od banane i prirodnih ulja

Banana i prirodna ulja, poput bademovog ili maslinovog, odlična su kombinacija za prirodnu negu kože. Izgnječite bananu i dodajte jednu kašiku bilo kog prirodnog ulja koje vam se sviđa. Dobro izmešajte i nanesite masku na kožu lica. pustite da deluje 10-15 minuta, a nakon toga dobro isperite lice.

5. Maska od banane i mleka

Uzmite pola banane i prelijte je jednom kašikom mleka. Izmešajte i nanesite smesu na lice. Ostavite da deluje 15 - 20 minuta. Posle ispiranja vratićete prirodno rumenilo lica, bez upotrebe šminke.

Autor: J.B.
Izvor: vecernji.hr
Foto: stockimages/freedigitalphotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>