Svet

Region

Mihael Šumaher nije više u opasnosti: Porodica veruje u njegov oporavak

Mihael Šumaher već 46 dana nalazi se u veštački izazvanoj komi, usled teške nesreće koju je doživeo tokom skijanja u Francuskoj.

Mihael Šumaher nije više u opasnosti: Porodica veruje u njegov oporavak



Prognoze sve lošije: Mihael Šumaher dobio upalu pluća
Iako je pre tri nedelje počeo proces buđenja, prognoze lekara nisu bile obećavajuće, zbog upale pluća koju je pre sedam dana Mihael dobio, porodica i prijatelji svetskog šampiona veruju u njegov oporavak i zahvaljuju se svima na neverovatnoj podršci koju im svakodnevno pružaju Šumijevi fanovi iz celog sveta.

"Porodica Mihaela Šumahera zahvaljuje se svim ljudima širom sveta koji tokom ovih mesec i po dana pružaju neverovatnu podršku. Supruga Korina, njihova deca i prijatelji veruju da će sedmostruki šampion sveta uspeti da se opravi", stoji u saopšteju PR službe proslavnjenog vozača u kome mole medije da ih ne uznemiravaju dok Mihaelovo stanje ne bude stabilno:

"Svesni smo da period oporavka može da traje jako dugo, a u ovakvim situacijama svaki dan zdravstveno stanje se menja, zbog toga molimo medije za razumevanje, jer na ovakav način žele da zaštite Mihaelovu privatnost".

Iako mediji pokušavaju na sve moguće načine da dođu do neke informacije o vozačevom stanju, porodica od nesreće uspeva da privatnost sačuva samo za sebe. Čvrsto veruju u njegov opravak: " Porodica Šumaher i dalje ogoromno poverenje ima u tim lekara i veruje u srećan završetak. Ono što je jako važno, da  iako će opravak biti veoma dug, Mihaelovo stanje je pod kontrolom, a o svim detaljima, promenama i značajnim pomacima u oporavku Mihaela Šumahera, javnost će biti obaveštena", piše na kraju saopštenja.

Pre dva dana pojavila se informacija da je Mihael prošle nedelje dobio upalu pluća, a prema najnovijim saznanjima nema više akutne opasnosti i borbe protiv upale pluća. Samim tim Šumaher je iz jedne borbe uspeo da izađe kao pobednik, a nadamo se da će uskoro i proces buđenja dati pozitivne rezultate.

Autor: J.B.
Foto: Facebook/Michael Schumacher

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>