Region

Svet

Region

Nikoli Rakočeviću uručena nagrada na filmskom festivalu u Berlinu

Mladom srpskom glumcu Nikoli Rakočeviću koji se proslavio ulogama u filmu "Šišanje" i seriji "Vojna akademija"  uručeno je priznanje Zvezde u usponu na 64. Berlinskom filmskom festivalu na svečcanosti u Berlinale palasu, na trgu Marlene Ditrih u Berlinu, saopštio je Filmski centar Srbije.

Nikoli Rakočeviću uručena nagrada na filmskom festivalu u Berlinu



Nova sezona Vojne akademije počinje 16. februara
Zvezde u usponu je najvažniji projekat Evropske filmske promocije, međunarodne organizacije čiji je član FCS, koji je nominovao Rakočevića za ovu prestižnu titulu.
Međunarodni stručni žiri koji su činili ugledni evropski filmski stvaraoci: bivši nosilac ovog priznanja Anders Basmo Kristijansen, filmski kritičar Čarls Grant iz Velike Britanije, nemački režiser Hermina Huntgeburt, hrvatski kasting direktor Oriana Kunčić i producent Jani Tiltges iz Luksemburga, od 25 kandidata, izabrao je deset talenata koji su poneli priznanje "Shooting Stars".

Kako je saopštio FCS, svečanost u Berlinale palastu, kruna je trodnevnog programa tokom kojeg je deset mladih glumaca i glumica imalo priliku da se upozna i razmatra mogucnosti saradnje sa kasting agentima, medijima i na kraju publikom Berlinala.
Pored Rakočevića, među ovogodisnjim Zvezdama u usponu su i Danica Čurčić, koju je nominovao Danski filmski institut, dve glumice rumunskog porekla, glumac norveško-danskog porekla, koji su već igrali u filmovima proizvedenim u saradnji nekoliko evropskih zemalja. Svečanost uručenja priznanja evropskim Zvezdama u usponu, prenosile su najvažnije evropske televizijske mreže, istaknuto je u saopštenju FCS.

Autor: J.B.
Izvor: Tanjug
Foto: ScreenShoot YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>