Svet

Region

Džordž Kluni i ekipa iz novog filma Operacija: Čuvari nasleđa - prava senzacija u Berlinu! (Foto)

Džordž Kluni i njegovo ostvarenje "Operacija: Čuvari nasleđa" bili su prava senzacija na 64. Berlinale-u u Berlinu, gde je film prikazan osmog februara, ali i dva dana kasnije na konferenciji za medije.

Džordž Kluni i ekipa iz novog filma Operacija: Čuvari nasleđa - prava senzacija u Berlinu! (Foto)



Džordž Kluni ne želi da se priključi društvenoj mreži Tviter: Mogao bih da napišem nešto glupo
U pitanju je film o nacističkoj pljački umetničkih dela za vreme Drugog svetskog rata, a oduševljena publika je već u ranim jutarnjim časovima okupirala prostor ispred hotela u kome je Džordž Kluni zajedno sa ekipom održao konferenciju za medije.



Film je zasnovan na romanu Roberta M. Edsela i Breta vitera, a radi se o grupi kustosa, umetnika, galerista i stručnjaka koju je Ruzvelt poslao u Evropu kako bi pronašli stotine hiljada ukradenih umetničkih dela. "Biće pronađeno još umetničkih dela, jer ih još mnogo nedostaje i verovatno su po raznim podrumima", izjavio je Kluni.

Sem toga, kaže da mu je izuzetno drago što se ponovo govori o tome, ali je potrebno organizovati i restauraciju tih dela. Iako je tema vrlo ozbiljna, konferencija za štampu kao i sam film bila je vrlo interesantna, pa se glumačka ekipa jednog trenutka prošetala u "voziću".



Posle velikog uspeha širom Evrope, domaća publika imaće priliku da film "Operacija: Čuvari nasleđa" gleda u bioskopima već od 13. februara. Pored Džordža Klunija, u ovom filmu igraju i Met Dejmon, Kejt Blanšet, Žan Dižarden i Bil Marej, pa je bilo i očekivano da će biti veliki hit širom sveta.

Autor: M.P.
Foto: Guliver/Getty Images

Viber

Izvor: Svet Plus


>