Lepota

Ljubav

Pravila za kućni pedikir: Neka vaša stopala budu kao da su išetala iz salona

Negovana stopala odličje su prave dame, međutim stalni odlasci u kozmetički salon umeju itekako da izmore, ali i isprazne novčanik. Stoga, uštedite novac, te saznajte kako da perfekan pedikir odradite i same kod kuće.

Pravila za kućni pedikir: Neka vaša stopala budu kao da su išetala iz salona



Pedikir je jedna od stvari u kojoj žene uživaju dok ga obavlja neko drugi. Ipak, perfektan pedikir možete odraditi i same kod kuće. Pročitajte i kako.

U kadicu ili lavor sipajte vrelu vodu, a nogom proverite da nije prevruća. Ubacite malo aromatičnog ulja po izboru i morsku so. Grejanje nogu u aromatičnom ulju pomoći će da smanjite nivo stresa. Soli će učiniti da lakše otklonite mrtvu kožu tako što će je prethodno omekšati. Pobrinite se takođe da vam pri ruci budu sve alatke za nokte i peškir.

Umočite stopala u toplu vodu i držite ih pet minuta. Nakon toga mrtvu kožu otklonite kamenom za struganje peta. Sledeći korak je sečenje noktiju i određivanje njihovog oblika. Nakon sečenja ih dobro isturpijajte kako ne bi bili oštri.

Kada sve to uradite još jednom pređite preko stopala i proverite da li negde i dalje osećate ostatke grube kože. Ukoliko je tako posvetite se tom delu.

Na kraju svega, operite noge sapunom i dobro ih posušite, te ih namažite hidratantnom kremom.

Dok se divite svojim mekanim i čistim stopalima, nokti traže malo vaše pažnje. Namažite ih u željenoj boji i premažite zaštitnim slojem kako se lak ne bi okrnjio ispod čarapa.

Ukoliko se pridržavate svih ovih pravila, uštedećete novac koji biste potrošili u poseti profesionalnom pedikiru. Naravno, nekada je profesionalni pedikir preko potreban, ali ukoliko redovno budete negovali svoja stopala i sami ćete se snaći bez problema.

Autor: T.I.
Izvor: Super žena
Foto: ScreenShot YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>