Ostalo

Sme�no

Google ipak zadržava Motorolinu Grupu za napredne tehnologije, kao i Ara projekat

Google-ova hit prodaja Motorole Lenovu, vredna 2,9 milijardi dolara, neće uključivati i Grupu za napredne tehnologije i projekte, inače rukovođenu od strane bivšeg direktora Agencije Ministarstva odbrane SAD-a, Redžine Dugan.

Google ipak zadržava Motorolinu Grupu za napredne tehnologije, kao i Ara projekat



Ova vest potvrđena je danas, a izvori koji su upoznati sa materijom tvrde da će pomenuta grupa biti integrisana u Google-ov Android tim, gde će Duganovoj šefovati Sundar Pičai, ali će ona ipak moći da ostvari i nezavisniju ulogu.

Duganova, koju je inače "The Verge" uvrstio u top 50 najznačajnijih ljudi u prethodnoj godini, upravlja timom koji broji manje od stotinu ljudi, od kojih će svi morati da se iz svojih trenutnih kancelarija u Sunnyvale-u presele u Google-ovo sedište u Mountain View-u.

Inače, najznačajniji projekat koji je potekao iz grupe Redžine Dugan, jeste projekat Ara modularnog telefona, koji omogućava da se različite konfiguracije telefona izrade od različitih delova. Odnosno, da se skoro sve u telefonu - displej, tastatura, baterija, procesor, pretvori u modul koji može biti zamenjen. To bi korisnicima trebalo da omogući  da sami odlučuju šta ide u njihov telefon, kako izgleda, šta radi i koliko košta. Plan je da se iskoriste Google-ovi resursi kako bi se ubrzao ovaj projekat, ali i druge potpuno lude ideje, kao što su "sigurnosne tetovaže" ili, pak, biotehnički senzori.

Google će takođe zadržati patente razvijene u okviru Grupe za napredne tehnologije, iako će Lenovo imati licencu za njih.

Autor: T.I.
Foto: theverge.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>