Region

Svet

Novak Đoković sa Emirom Kusturicom obišao Andrićgrad: Ovo je dragoceno mesto (Foto)

Novak Đoković danas je posetio Andrićgrad, gde mu je Emir Kusturica uručio zlatnik i ključeve Kamengrada. Teniski as i svetski poznati režiser uživali su u međusobnom društvu, a najavili i buduću saradnju.

Novak Đoković sa Emirom Kusturicom obišao Andrićgrad: Ovo je dragoceno mesto (Foto)



Naš najbolji teniser Novak Đoković posetio je danas Andrićgrad, gde ga je Emir Kusturica proveo Ulicom Mlade Bosne, a potom su posetili bioskop "Doli Bel" i hram Svetog cara Lazara.

"Kao pripadnik srpskog naroda osećam se odgovornim prema Kusturici, koji je ovde načinio svoje životno delo, i prema načinjenom, što me obavezuje da učestvujem u ovom projektu da bi se sačuvala srpska kultura, identitet i koreni našeg naroda", rekao je Đoković novinarima u Andrićgradu.

On je poručio da je Andrićgrad "dragoceno mesto", kao i da će Andrićev institut čuvati srpsku istoriju i kulturu, navodeći da bi mu bila velika privilegija da bude deo tog Instituta.

Kusturica je kazao da je Đoković "svetosavski podvižnik, koji najkomplikovanije situacije na sportskom terenu i životu rešava na najpametniji način".


U crkvi Svetog cara Lazara Đokoviću je sveštenik Sredoja Andić poklonio ikonu Presvete Bogorodice, a uručen mu je i poklon penzionera Tomislava Neškovića iz Novog Goražda - ćuprija na Drini od drveta.


Autor: T.I.
Izvor: Beta
Foto: twitter.com/CupeMilica

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>