Region

Svet

Rođendan Tošeta Proeskog: Vikend u znaku sećanja na Balkanskog anđela (Foto)

Na današnji dan rođen je Toše Proeski, te će u slavu nikad prežaljenog "Balkanskog anđela" u Beogradu tokom vikenda biti organizovan niz humanitarnih aktivnosti, i tako biti obeležen rođendan tragično nastradalog pevača.

Rođendan Tošeta Proeskog: Vikend u znaku sećanja na Balkanskog anđela (Foto)



Knjiga o Tošetu Proeskom stiže na dan njegovog rođenja: Ovo nije kraj
U susret obeležavanju rođendana velike balkanske zvezde Tošeta Proeskog, Forum mladih Makedonaca zajedno sa Tošetovim fanovima u Beogradu organizuje niz humanitarnih aktivnosti.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije biće organizovana u subotu 25. januara, u autobusu na Trgu republike, od 10 – 16 časova. Kako naš portal saznaje, posetioci će imati priliku da slušaju Tošetovu muziku, a prvih 30 davalaca krvi dobiće i lepe poklone od prijatelja - sponzora.

Od 16:30 časova u crkvi pored Hrama Svetog Save biće održan pomen.



Toše Proeski IN MEMORIAM (1981-2007): Šest godina od smrti Balkanskog anđela (Video)
Humanitarne aktivnosti u čast nikad prežaljene pevačke legende nastavljaju se i sutra. U nedelju, 26. januara, od 10 do 16 časova biće organizovana akcija prikupljanja pomoći za decu Beograda (Crveni krst, Svratište, deca na bolničkom lečenju) u regionalnoj kancelariji Nacionalnog saveta Makedonaca u Hilandarskoj ulici broj 4 – I sprat. Ono što je za vas sitnica, za njih je veliki dar – stoga, proverite ormare i kutije sa igračkama. Sigurno imate nešto što možete pokloniti i osetiti se lepo jer ste učinili humano delo za one koje imaju malo. Neki od predloga za darivanje: šalovi, kape, rukavice, majice, čarape, džemperi, jakne, igračke, patike, cipele, društvene igre, knjige, sveske, školski pribor, slatkiši... i sve one stvari koje su neophodne svakom dečaku i devojčici uzrasta do 18 godina.

Od 21 sat u BitefArtCafe-u biće organizovana velika humanitarna karaoke žurka sa Euterpa bendom, uz cenu ulaznica od 300 din.

Budući da Toše Proeski nije bio samo pevač anđeoskog glasa, već i humanitarac velikog srca, ne postoji bolji način da se obeleži dan njegovog rođenja, do humanitarnim akcijama. Stoga, u njegovu čast, potrudite se da uzmete učešće u istim, i sreću donesete drugima, ali i sebi.

Autor: Svet Plus
Foto: Facebook.com/TodorToseProeski

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>