Region

Svet

Region

Kustendorf 2014: Emir Kusturica dočekao Zaz uz medovaču i pogaču (Foto)

Slavna francuska pevačica Izabel Žofrua, poznatija kao Zaz stigla je na Kustendorf, a odmah nakon sletanja u Drvengrad, sve oko sebe je očarala francuskim šarmom. Emir Kusturica ju je srdačno dočekao, posluživši je medovačom i pogačom.

Kustendorf 2014: Emir Kusturica dočekao Zaz uz medovaču i pogaču (Foto)



Monika Beluči ponovo na Kustendorfu
Oduševljena Srbijom, Zaz je odlučila da se dobro zabavi i na Kustendorfu: "Želim ovde da vidim sve, da uživam u ovom ambijentu", rekla je Zaz, a onda otkrila da dve noći uzastopno nije oka sklopila, da u Drvengradu, u brvnari, mora da odspava bar sat, pa će za koncert biti kao nova. Iz helikoptera koji je vozio Goran Krneta, pevačica s Monmartra Srbiju je posmatrala uz zvuke harmonike i srpskih kola Ljubiše Pavkovića.



"Uživala je slušajući srpsku muziku. Opuštena je do kraja", opisuje let od Beograda do Drvengrada najbolji srpski pilot helikoptera. "Srpska muzika... Baš mi se svidelo ono što sam usput slušala", rekla je i sama Zaz po sletanju, a kada je čula da u Srbiji ima veliki broj fanova, među kojima je i prosavljeni Emir Kusturica, tek onda je "sinula".



"Baš me raduje da je i Kusta moj fan! Večeras će biti žestoko, to vam obećavam! Ovde sam zbog ljudi, zbog muzike, poezije, filmova, i ne želim ni tren da propustim", pričala je Zaz juče u Drvengradu. Nekoliko sati pre muzičke zvezde, još jedna filmska zvezda bila je na ulicama Drvengrada. Italijan Paolo Sorentino, autor filma "Velika lepota", koji je nominovan za Oskara, za ovaj film već je dobio Zlatni globus. Mnogi su slobodni da za njega kažu - novi italijanski Felini!



"O, ne, ne... To nije istina. Radili smo filmove na istu temu, to je jedina sličnost među nama. Felini je jedan i jedini", skroman je Sorentino, koji dodaje da su na njegov rad uticali Felini, Kopola, Brajan de Palma, Skorseze. Oskarovac je u Drvengradu uživao u Kusturičinom društvu: "Volim njegove filmove. Davno još, kao mlad čovek, gledao sam "Dom za vešanje", i to dva puta. Sve je to za mene bilo vrlo zanimljivo i poželeo sam da i ja napravim jedan takav film. To je tada bila senzacija - nove ideje o slobodi, o snovima... Taj film mi se veoma dopada", kaže Sorentino.

Autor: M.P.
Izvor: Kurir
Foto: Zoran Šaponjić

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>