Svet

Region

Metju Mekonahi šokirao na dodeli SAG nagrada: Pričao o filozofiji, Neptunu, magiji i plovidbi! (Foto)

Metju Mekonahi je na dodeli SAG nagrada osvojio titulu najboljeg glumca, a nezvanično - i titulu najkonfuznijeg, jer je pri preuzimanuju nagrade održao smušen govor u kojem je izmiksao i astronomiju, i filozofiju i praktičnu veštinu pravljenja barke.

Metju Mekonahi šokirao na dodeli SAG nagrada: Pričao o filozofiji, Neptunu, magiji i plovidbi! (Foto)



Četrdesetčetvorogodišnji glumac Metju Mekonahi se na dodeli SAG nagrada ovenčao titulom najboljeg glumca za ulogu u filmu "Dallas Buyers Club". Međutim, ono što je pre ostalo upamćeno nije titula za izvanrednu glumu, već govor koji je holivudski zavodni održao pri preuzimanju nagrade.

Kejt Blanšet ismejala Metjua Mekonahija: On trabunja o Neptunu, a meni ne date pet sekundi!
Mekonahi je najpre započeo elaboratom na temu Rona Vudrufa, lika koji je otelotvorio, i koji je na filmskom platnu oboleo od side. "Ovi ljudi koji imaju HIV, kako se oni nose sa time?! Kako su oni sada, u ovom momentu? To je zaista jako važno. Imate Roja Vudrufg, momka koji ima najjasniju opsesiju od svih - opsednut sam da ostanem živ", počeo je Metju, a onda se i zahuktao.

"Postoji čarobno mesto kojem mi glumci težimo, i ne uspemo uvek da ga dosegnemo... ali kada ga dotaknemo, to je magija! Kada lik vidite i spolja i iznutra, kada svakodnevno šetate i sve što vidite, omirišete, dodirnete, dolazi kroz taj lik do vas... vi ste onda subjekt! Vi ste to oko! Vi ste prva osoba koja to vidi kroz oči tog lika! To se ne dešava uvek", počeo je Metju i već tada zbunio publiku u sali.



A, onda je otišao još dublje, te je nekako uspeo da svoju karijeru glumca usporedi sa iskustvom čoveka kojeg vezanih očiju "isporučuju" na Neptun.

"Ali, kada se to desi, to je kao da ste se sa povezom na očima vinuli u svemir... samo odskočite do Neptuna, i onda napustite taj svemirski brod zato što ćete da se ponašate kao taj "vaš čovek". To je veličanstven osećaj!"

I naravno, predugačak i konfuzan govor nije mogao da se završi bez uplitanja kakvog emocionalnog završetka, te je Mekonahi odlučio da ispriča priču o čoveku koji je sam napravio brod.

"Upoznao sam jednog čoveka pre 20 godina. Pobegao je iz Rusije. On nije čak ni bio stolar, ali je uspeo sam da napravi svoju barku kojom je preko Atlantika plovio decenijama... držao je svetski rekord za najmanji brodić kojim je jedan čovek, bez posade, preplovio Atlantik. On mi je ovo rekao: Genije može biti svako ko to želi, ali genije je uvek samo jedna osoba u datom momentu. U ime toga, ja kažem - to je ono što treba da uradimo, zar ne?! Jedan čovek, jedna žena, jedna osoba. U datom momentu. Kada to radimo dobro. Samo nastavite da radite tako. Samo nastavite da živite", završio je glumac, a gledalište je bilo u šoku i dilemi da li da se pravi da je razumelo njegove reči.

Autor: T.I.
Foto: Guliver/Getty Images

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>