Region

Svet

Ana Ivanović pobedila Serenu Vilijams, Novak Đoković bolji od Fonjinija!

Najbolji srpski teniseri novak Đoković i Ana Ivanović plasirali su se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu. Đoković se u četvrtfinale plasirao pošto je jutros pobedio Italijana Fabija Fonjinija, dok je Ivanovićeva pobedila najbolju teniserku sveta, Serenu Vilijams.

Ana Ivanović pobedila Serenu Vilijams, Novak Đoković bolji od Fonjinija!



Novak Đoković već rezervisao svoje mesto na zidu Australian Opena (Foto)
Đoković je Fonjinija savladao za jedan sat i 33 minuta i to je njegova 28. uzastopna pobeda, nakon poraza od Rafaela Nadala u septembru prošle godine na US Openu. Sa Fonjinijem se Đoković ranije sastajao šest puta i svaki put je bio bolji od Italijana.

Najbolji srpski teniser je posle meča rekao da postepeno podiže formu i iz meča u meč deluje sve bolje na terenu "Psihički sam spreman i fokusiran. Osećam se super u ovom trenutku. Nastavio sam kao u prethodnim mečevima, dobro se osećam na terenu, kretnja i udaranje loptice, sve funkcioniše dobro. Očigledno je da od početka turnira podižem nivo igre i posle svakog meča sam bolji", rekao je Novak Đoković.

Ana Ivanović se oporavlja u kadi punoj leda (Foto)
Ana Ivanović je pobedom nad Serenom prekinula seriju od 25 uzastopnih pobeda američke teniserke i prvi put od US Opena plasirala se u četvrtfinale nekog Grend slem turnira. "Neverovatno je. Trudila sam se da igram najbolje što mogu", izjavila je posle meča oduševljeno Ivanović. Ona je rekla da nije bilo lako igrati "protiv takve šampionke". "Nikada je ranije nisam dobila, ali ona je samo ljudsko biće i znam da je na njoj bio veliki pritisak, tako da sam samo izašla i udarala lopticu i to sam vrlo dobro radila", istakla je Ivanović. "Bili ste neverovatni. Mnogo sam uzbuđena", poručila je Ana Ivanović publici u Rod Lejver areni, prenela je agencija Rojters.

Vilijams je otkrila da je igrala sa povredom leđa i da je malo falilo da se povuče sa Otvorenog prvenstva Australije. Dodala je da je morala da uzme jake lekove i da se otežano kretala, ali svoj poraz nije pripisala tom problemu. "Možda se nisam fizički osećala najbolje, ali to nema veze. Mislim da je Ana odlično odigrala. Uradila je sve što treba za pobedu", kazala je Vilijams.

Ivanović će u četvrtfinalu Australijan opena igrati protiv Kanađanke Judžin Bušar, koja je pobedila Kejsi Delakvu iz Australije sa 7:6 (7:5), 2:6, 6:0. Bušar ima 19 godina i trenutno je 31. igračica na WTA listi. Biće to njihov drugi susret, a Kanađanka vodi sa 1:0 u međusobnim duelima, pošto je prošle godine u drugom kolu Vimbldona slavila sa 6:3, 6:3.

Autor: M.P.
Izvor: Tanjug
Foto: Facebook

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>