Zdravlje

Ljubav

Uz ove namirnice vaš metabolizam će dobiti turbo ubrzanje

Poznato je da metabolizam nije uvek u istom "režimu rada". Kad je brz, ne žalimo se, ali kada uspori - e, to već zadaje glavobolje. Stoga, pogledajte koje su to namirnice koje će vaš metabolizam uvek držati u željenoj brzini.

Uz ove namirnice vaš metabolizam će dobiti turbo ubrzanje



Iako veliki deo zaslužnosti za to kakav nam je metabolizam nosi nasledan faktor, ipak ga možete ubrzati pravilnim izborom hrane. Svi žele da imaju zdrav i brz metabolizam, kao i da izgube višak kilograma, a ove će vam zdrave i ukusne namirnice pomoći da to i postignete.

Belanca

Ona su bogata proteinima (oko 3 grama u jednom jajetu), vitaminom D i aminokiselinama, a ne sadrže masnoće.

Čisto meso

Čisto meso puno je gvožđa, a manjak minerala može znatno usporiti metabolizam. Dnevno obavezno pojedite obrok bogat gvožđem, kao što su npr. piletina ili čista govedina.

Voda

Metabolizam se usporava čak i pri najmanjoj dehidraciji. Pijte hladnu vodu koja će podstaći telo da troši više kalorija za zagrevanje.

Ljute papričice

Ljute papričice sadrže kapsaicin, prirodni alkaloid koji ubrzava metabolizam, a bogate su i vitaminom C. Dodajte ih u hranu kao začin, ali nemojte preterivati.

Kafa

Istraživanja su pokazala da je prosečna brzina metabolizma 16 puta veća kod ljudi koji piju kafu. Kao i sa ljutom hranom, nemojte preterivati ni sa kofeinom.

Zeleni čaj

Zeleni čaj jedan je od najpoznatijih čajeva koji podstiču sagorevanje masnoća.

Mleko

Jedno američko istraživanje pokazalo je da konzumiranje kalcijuma pomaže pri razgradnji masnoća u telu.

Žitarice

Žitarice pomažu vašem telu da sagori više masnoća jer im je potrebno više vremena da ih svare. Jedite žitarice koje su bogate vlaknima, poput smeđeg pirinča i ovsene kaže.

Sočivo

Gotovo 20 odsto žena ima problema sa manjkom gvožđa u krvi, a telo ne može da radi dovoljno uspešno ako mu nedostaje neki od bitnih minerala. Jedna šolja sočiva ima 35 posto potrebnog dnevnog unosa gvožđa.

Autor: T.I.
Izvor: hranazadušu.com
Foto: ScreenShot YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>