Region

Svet

Region

Montevideo, vidimo se! Viktor Savić siguran u uspeh: Drugi deo filma će nadmašiti prvi! (Foto+Video)

U bioskopu “Fontana” na Novom Beogradu održana je novinarska projekcija filma "Montevideo, vidimo se",a ovom događaju prisustvovali su glumci iovog ostvarenja Miloš Biković, Viktor Savić, Elena Martinez, Nebojša Ilić i ostali.

Montevideo, vidimo se! Viktor Savić siguran u uspeh: Drugi deo filma će nadmašiti prvi! (Foto+Video)



Montevideo, vidimo se! Pogledajte delić filma pre premijere (Video)
Prisutan je bio i reditelj Dragan Bjelogrlić koji je na konferenciji izjavio sledeće: "Najjači utisak posle četiri i po godine rada na projektu "Montevideo" jeste da se okupila divna ekipa profesionalaca i napravila nešto dobro i to od srpskih para, srpske pameti i talenta", izjavio je danas reditelj i koscenarista Dragan Bjelogrlić posle novinarske projekcije u bioskopu "Fontana".



Bjelogrlić je rekao da je prvi film bio o jednom snu i ostvarenju tog sna (da se ode na Mundijal), dok je drugi "pokušaj da tu i takvu Srbiju susretnemo sa velikim svetom i svime što on nosi, a to su zavodljivost i nepravednost, izazovi i surovost, sa svetom koji ima svoja pravila, koji zna da te pomazi, ali i da te ozbiljno ugrozi".

"Hteli smo da napravimo priču kako u svemu tome ostati svoj. Mislim da se mi kao zemlja i kao društvo nalazimo upravo na tom putu i osetili smo mnoge stvari o kojima ovaj film govori", kazao je on.



Ekipa filma Montevideo, vidimo se! čestita vam novogodišnje praznike (Video)
Miloš Biković, Petar Strugar i drugi glumci istakli su da su divno sarađivali i da im je čast što su učestvovali u ovako lepom i važnom projektu. Gošća iz Španije Elena Martinez (igra devojku iz Montevidea u koju se zaljubljuje Tirke) rekla je da je i za nju sreća i čast što je bila deo ovakve ekipe. "Kada sam odgledala film, raznežio me je. Ponosna sam na sve aspekte – režiju, kostime. Sve teče glatko, a prikazuje divnu priču iz više uglova, ima drame, ljubavi, istorije", izjavila je mlada glumica.



Viktor Savić, koji igra kapitena reprezentacije Milutinca, rekao je Tanjugu da je danas odgledao ceo film i da je "sada potpuno miran". "Siguran sam da će ponoviti uspeh prvog dela ("Montevideo, Bog te video"), pa i napraviti veći", rekao je Savić.

Drugi film nosi poruke i van teme fudbala, a to je, prema rečima Savića, “i najveći značaj ovog filma”. "Jednostavno ta složnost i nesloga, šta se dešava sa nama i u našim glavama kada nismo, a šta kada jesmo složni – po meni je to najvažnije. Tu je i tema svetske nepravde, a to je nešto što uvek trpimo, ali mislim da se ne treba obazirati na to jer kada smo složni završimo svi sa osmesima na licu, kao što je film i pokazao", naglasio je mladi glumac.



Autor: M.P.
Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>